• homepage
  • Hemelse Chocolademousse van “Logisch”
Hemelse Chocolademousse van “Logisch”

Hemelse Chocolademousse van “Logisch”

Een paar weken geleden had ik weer zo’n momentje…..

dat je een hap neemt van een toetje en je even een paar seconde stil bent, naar boven kijkt en je smaakpapillen het werk doen…goddelijk!

Die avond zat ik aan tafel bij Restaurant Logisch in Den Haag te genieten van een overheerlijk diner.

De eigenaar vertelde me dat ik het recept mocht krijgen als ik nog een keertje langs zou komen; laat dat nou net de volgende dag zijn, dus happy als ik was ging ik met het recept weer richting huis.
In het originele recept zit biologische suiker, witte chocola en slagroom, helaas zijn mijn darmen daar niet altijd even blij mee, dus ik ging de uitdaging aan om een gezondere versie te fabriceren en dat is gelukt.

Ik ben de chocola nog van mijn vingers aan het aflikken 😛

Schermafbeelding 2016-07-09 om 18.40.20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig voor dit overheerlijke toetje? Niet zoveel eigenlijk! (4 porties)

  • 4 eiwitten van grote eieren
  • 6 el kokosyoghurt
  • 1 reep sinaasappelchocola (72% van de AH – 100 gram) in stukjes gebroken
  • 4 blokjes chocola naar keuze, in deze versie heb ik pure mokka chocolade gekozen, hak deze in kleine stukjes
  • stukjes ananas
  • 2 tl honing

Hoe ga je aan de slag? 
Zet de waterkoker aan. Klop in je keukenmachine of met een mixer de eiwitten op (in een VETVRIJE kom) tot er flinke witte punten rechtop blijven staan. Smelt de sinaasappelchocola au-bain-marie. Schep de kokosyoghurt heel kort luchtig door de eiwitten heen met een spatel. Schep daarna ook de gesmolten chocola er heel voorzichtig doorheen totdat het mengsel helemaal bruin en luchtig is. Schep als laatste de kleine stukjes chocola erdoor en zet de kom in de koelkast.
Neem een kleine koekenpan, doe hier de ananas met de honing in en roer een paar minuten om en om. Schep de mousse met een ijslepel op een bordje en maak af met een schepje warme ananas, wat extra chocoladeschaafsel en eventueel wat blaadjes munt.

Enjoy!

Inspiratiebron: Restaurant Logisch in Den Haag –> echt een aanrader voor een gezellig een lekker biologisch diner!
Openingstijden: dinsdag – zaterdag van 18.00 – 22.00 uur.

1 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
  1. Yvonne

    Hallo Annemieke,
    Dit recept ziet er erg lekker uit, dit gaan we zeker een keer maken dank je wel.

    Reactie 10 juli 2016

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.