Rauwe worteltjestaart

Rauwe worteltjestaart

Een taart die supersnel klaar is en die je gemakkelijk in de vriezer kunt bewaren, maar ik denk dat dat niet nodig is, want hij is zo lekker dat hij de vriezer niet eens gaat halen!

Wat heb je nodig?

  • 500g geraspte wortel
  • 12 ontpitte medjooldadels
  • 3 el ahornsiroop
  • 100 g havermeel
  • 100 g amandelmeel
  • 1 el koek en speculaaskruiden (of gingerbread)
  • 100 g gehakte walnuts

Voor de frosting

  • 200g rauwe geweekte cashewnoten (in warm water 1 uur laten staan)
  • ½ cup dikke kokoscreme
  • 1 el kokosolie
  • 1 el ahornsiroop
  • sap van een ½ citroen

–> mix alles in je keukenmachine tot een romig geheel.

Extra
walnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten en
pistachenoten voor de topping

Hoe ga je aan de slag?

  • Bedek een kleine taartvorm met bakpapier.
  • Mix in je keukenmachine de dadels fijn, voeg de wortelrasp, ahorn, meel en kruiden toe en meng alles goed, puls als laatste de walnoten er voorzichtig doorheen, het is lekker om er wat stukjes in te hebben.
  • Schep het in de bakvorm en zet een uurtje in de vriezer.
  • Tip: Je kunt ook 2 lagen maken door de helft in de bakvorm te scheppen, daar een laagje frosting op te doen en dit te herhalen.

schermafbeelding-2016-09-18-om-21-55-13

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *