0077_tubino-24-05-2017-_-ronald-de-jong-fotografie-2118

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welkom op mijn website, leuk dat je een kijkje komt nemen! De komende tijd zal ik de site verder gaan opvullen met nog meer leuke blogs, tips en recepten over gezondheid & healthy food. Daar moet ik altijd even tijd voor maken, want ik sta veel in de keuken voor supergezonde catering (Grazing Tables & Grazing Boxen) en ben 2 a 3 dagen per week zoet met Hormoon- & Gezondheidsconsulten met Levend Bloed Analyses. Daarnaast komt er zo af en toe een lifestyle-lezing over het brein en voeding of een supermarktsafari voorbij of een kookworkshop en ook ben ik aan het genieten van het schrijven aan mijn online programma, later meer daarover. Mijn Bucketlist streep ik zo nu en dan ook verder af, dus ik zit (bijna) nooit stil. O ja en ik ben getrouwd met Job en geniet elke dag weer van onze vrolijke zoon Noah-Levi!

Ik ben Annemieke, 38 jaar jong, enorm fan van gezond eten & dromen over het leven!
Dit is voor mij niet altijd zo geweest. In 2007 stond ik nog voor de klas als leerkracht, had een drukke baan en een druk sociaal leven. Ik liep al een tijdje rond met darmklachten (heel herkenbaar voor veel mensen) en begon mij steeds vermoeider te voelen. De huisarts stuurde mij van het kastje naar de muur en zei dat er naast een prikkelbare darm (PDS) en een kleine ontsteking niets gevonden was…….. ik moest er maar mee leven.

Dat was voor mij geen optie, en vanaf de dag dat ik thuis op bed belandde en mijn baan vaarwel had gezegd, ben ik op Internet gaan zoeken naar andere opties, want ik wilde me zo ontzettend graag beter voelen. Logisch!
Uiteindelijk kwam ik bij een orthomoleculair arts in Amsterdam terecht die een (LBA) Levend Bloed Analyse bij mij deed.

Daarop was te zien dat mijn darmflora enorm uit balans was en dat ik zelfs een lekkende darm (Leaky Gut) had. Uit een test kwam ook naar voren dat mijn lichaam het zwaar heeft met gluten en lactose. Ik besloot het roer om te gooien en stap voor stap begon ik met mijn nieuwe levensstijl. Eerst de suikers er uit, toen de gluten vervangen en toen de zuivel. Daarmee waren ineens ook alle e-nummers verdwenen en iedere dag knapte ik meer op. Na 6 weken voelde ik me weer vol energie en een totaal ander mens.

Afbeelding 27 Wie ben ikAfbeelding 28 Wie ben ikEr ging geen dag voorbij waarop ik niet iets nieuws leerde over voeding. Op een gegeven moment kwam Jesse van der Velde op mijn pad, ik kon bij hem aan de slag op kantoor en volgde de Trainer Hormoonfactor opleiding bij Ralph Moorman bij Sonnevelt Opleidingen. Daar zijn inmiddels de opleiding tot Superfood Expert en Levend Bloed Analyst ook aan toegevoegd.
Door de jaren heen heb ik heel veel mensen stap voor stap naar een gezondere levensstijl kunnen helpen.
Ook heb ik een 16-jaar-lange worsteling met eten (boulimia) overwonnen en is eten & kokkerellen een van mijn grootste liefdes geworden. Ik geniet er iedere dag weer van!

Inmiddels is het Superfoodreceptenboek dat ik met Jesse heb geschreven in 2013 een enorm groot succes, al meer dan 28.000 boeken (de 8de druk alweer!) zijn er van verkocht en het gaat maar door. Ons tweede boek is daar in januari 2015 achteraan gekomen: De snelle Superfoodchef, gemakt dient namelijk de mens (hoewel het voor mij een hele bevalling was!)
In 2017 was mijn 3de boek geboren; Lekker Makkelijk, het kookboek voor mannen; vrij van geraffineerde suiker, onnatuurlijke e-nummers en gluten en alle ingrediënten zijn bij de gewone supermarkt te krijgen, lekker makkelijk dus!
Inmiddels is mijn 4de en laatste kookboek BOOST! gelanceerd op 1 juli 2022; alles wat goed is voor je darmflora en immuunsysteem, een project van ongeveer 2,5 jaar, waarin ik samen met Mieke Dams en andere experts de nieuwste kennis en de allerlekkerste nieuwe inspiratie met jou deel. Je kunt hier een kijkje nemen.

De boeken hebben me al op veel leuke, mooie en gezellige plekken gebracht met veel leuke, mooie, gezellige en inspirerende mensen.
Met deze site en met mijn diensten (wil je weten welke, klik dan hier) wil ik de reis naar meer gezondheid & bewustwording in Nederland en voor mezelf voortzetten.

Ik hoop dat je af en toe eens langskomt voor een bezoekje of om een heerlijk recept te gebruiken voor bij jou op tafel.
Proost, op jouw gezondheid!

Vriendelijke groetjes,
Annemieke Groenendijk-de Kroon
Grootebroek 2024

A

 

 

 

 

 

 

 

Opleidingen
* Music, Art & Dance school – Australië
* Leerkracht Basisonderwijs – Pabo
* Trainer Hormoonfactor + terugkomdagen – Sonneveltopleidingen
* Superfoodexpert – Sonneveltopleidingen
* Sociale Hygiëne Certificaat – Stichting Horeca Onderwijs
* Levend Bloedanalyse – Edwin Wiersma – Ortho Health Foundation
* Leerbedrijf voor SBB – 2 stagiaires
* Van passie naar professie – NAEG – Eric van Schijndel – Complementaire geneeskunde
* Orthomoleculair Basis Adviseur – SOHF

Cursussen
* Mitochondriale aandoeningen en vermoeidheid – Vitakruid
* Ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa en glutenintolerantie – Vitakruid
* Psyche, stress en de effecten op je immuunsysteem – Vitakruid
* Alle supplementen van A-Z – Vitakruid
* Praktische toepassing van Supplementen – Vitortho
* Business Bootcamp – Nisandeh Neta
* 365 Dagen Succesvol – David de Kock & Arjan Vergeer
* Unleash the power within – Tony Robbins
* Masterclass Oersterk – Richard de Leth
* Gezond in 1 dag – Alex v/d Werf, Ralph Moorman en Dr. Remko Kuipers
* Maximale Gezondheidsweekend & Voor Altijd Jong – Jesse van der Velde
* Lesdag Moermanvereniging – Diverse sprekers
* Hungry for Change Summit 2014 – Diverse sprekers
* Aromatouch Massage met essentiële oliën – februari 2018
* Vitakruid – Supplementen van A-Z
* Vitakruid – Het Immuunsysteem
* Hooikoorts – SOHF