• homepage
  • 7 Redenen om dagelijks Superfoods te eten!

7 Redenen om dagelijks Superfoods te eten!

Superfoods zijn gelukkig niet meer weg te denken uit ons kikkerlandje, eindelijk zijn we ze aan het omarmen en worden ze door jong en oud gebruikt. Of je het nu hebt over boerenkool of over kokosolie, iedereen heeft er inmiddels wel wat over gehoord, gelezen of van geproefd. En langzaamaan hoor je steeds meer succesverhalen uit allerlei hoeken van mensen die meer energie hebben, minder last van hun darmen, mensen die gemakkelijker en gezonder kunnen afvallen, vage klachten die verdwijnen, maar ook hele bijzondere verhalen van grote veranderingen in ziektesituaties.

7-reasons-to-fall-in-love-with-superfoods

 

 

 

 

 

 

 

Hier volgen voor jou 7 redenen om iedere dag superfoods in je eetpatroon toe te voegen:

1. Ze zijn rijk aan voedingsstoffen
Met onze grond die steeds armer aan voedingsstoffen aan het worden is (van de 90 mineralen zijn er nog maar 3 in voldoende mate aanwezig) en te vroeg geplukte en lang bewaarde groenten en fruit in onze supermarkten, hebben we voeding nodig die heel rijk is aan voedingsstoffen om ons lijf echt te voeden en te geven wat het nodig heeft. Daar komen de superfoods om de hoek kijken! Rijk aan vitaminen, mineralen, eiwitten, natuurlijke suikers, aminozuren, antioxidanten, enzymen, co-enzymen en gezonde vetten; kortom alles wat je lijf nodig heeft.

2. Ze ondersteunen in de preventie van ziekte
De voedingsstoffen in superfoods worden gemakkelijk opgenomen in je lichaam. Als je darmen in balans zijn kun je de voedingsstoffen goed opnemen en kunnen alle organen en systemen in je lijf in optimale staat aan het werk om je lijf sterk te houden. Je immuunsysteem wordt ten volle ondersteund en kan zich weren tegen virussen en andere ongemakken.

3. Je hebt er maar een beetje van nodig om er veel uit te halen!
Veel superfoods zijn erg geconcentreerd wat voedingswaarde betreft, vooral de poeders. Je hebt er daarom ook maar weinig van nodig om er maximaal resultaat uit te halen. Dat maakt ze tot sommige van de meest effectieve voedingsmiddelen die je maar kunt gebruiken. In de minstbewerkte en natuurlijke vormen.

4. Ze zorgen er op termijn voor dat je straalt
Een goed gevoed lijf met een sterk immuunsysteem en gezonde darmen geven van binnenuit naar buiten toe een mooi visitekaartje af: je huid wordt mooier, je haar gaat meer glanzen, je nagels worden sterker, je straalt meer energie uit. Allemaal het resultaat van gezondheid die je teruggeeft aan je lichaam!

5. De energie gaat stromen
Met superfoods geef je je lijf een extra boost, je lichaam wordt een energiebom, algen geven je meer zuurstof, zeewieren boosten je stofwisseling, gojibessen geven een natuurlijke powerboost en rauwe cacao zorgt voor positieve stofjes en zo kunnen we nog wel even doorgaan!

6. Ze zorgen er voor dat je je goed gaat voelen
Wanneer jouw lichaam en al jouw cellen vol zitten met goede dingen, dan moet het mensen opvallen dat je steeds beter in je vel komt te zitten en dat je steeds sterker in je schoenen gaat staan. Je gaat merken dat je helderder in je hoofd wordt, dat je wat makkelijker keuzes kunt maken en dat iedere kleine stap naar meer gezondheid jou motiveert om de volgende te gaan zetten. Het begint met je voeding, daarna ga je nadenken over natuurlijke huidverzorging, over natuurlijke schoonmaakmiddelen, over duurzaamheid van je kleding etc. Een opwaartse spiraal naar een gezonder, energieker, eerlijker en gelukkiger leven!

7. Ze helpen je bij het verliezen van gewicht
Hoe meer je lijf gevoed raakt (in het begin zul je merken dat je lichaam voedingsstoffen opslurpt als een tierelier) hoe meer je je lichaam de gelegenheid geeft om oude afvalstoffen uit cellen los te laten. Er komt van binnen meer en meer een balans. Je darmflora komt meer in balans, je hormonen komen meer in balans en je zult merken dat overtollig gewicht niets meer gaat worden dan een kwestie van loslaten. Loslaten van afvalstoffen, loslaten van oude dingen, oude patronen, oude gedachtes die je niet verder hebben geholpen etc. En dat er steeds meer ruimte komt voor nieuws, nieuwe passies, nieuwe mensen op je pad, nieuwe inspiratie, een nieuwe richting die soms je hele leven kan veranderen.

Wil je graag weten hoe jij jouw lichaam een handje kunt helpen, wil je graag gewicht kwijt, wil je weten hoe je gezondheid terug kunt geven aan je lichaam, wil je meer energie en weer gaan stralen, neem dan contact met me op, ik sta klaar om je te gaan helpen! 

We gaan je voedingspatroon bekijken, je hormoonhuishouding, je stresspunten, je darmbalans, je verlangens en nog zoveel meer, ik help je op weg om een andere koers te gaan varen!

Ik hoor graag van je, dan kunnen we snel aan de slag!

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.