• homepage
  • Discover-my-City Rotterdam Bloggerstour!
Discover-my-City Rotterdam Bloggerstour!

Discover-my-City Rotterdam Bloggerstour!

unknown-9

FLAT OUT BY FLAT WHITE

Het is iets voor 11.00 uur als de groep bloggers komt binnenstromen bij het gezellige Flat White. Guido Leurs, initiatiefnemer van dit event, neemt het woord en bedankt iedereen kort voor hun aanwezigheid en vertelt over zijn visie, de planning van de tour en zijn liefde voor Rotterdam die hij heeft gevisualiseerd in zijn Engelse reisgids “Discover my city Rotterdam”.

Ondertussen krijgen we heerlijke kopjes koffie voorgeschoteld; niet zomaar koffie’tjes trouwens; echte “flat whites”. Nadat onze smaakpapillen kennis mochten maken met deze leuke tent (bovenin een hele hele leuke conceptstore) nemen Henk en Ciara, de eigenaren van Flat White, het woord om ons verder aan deze speciale koffie te introduceren. Als grote reizigers; unknown-12Ciara is stewardess en Henk heeft zelf jaren in o.a. Australië en Londen gewoond, vertellen ze ons over het hoe zij deze white coffee hebben ontdekt. Of de heerlijke koffie, die het meest lijkt op een cappuccino maar dan met een heel subtiel schuimlaagje, nu zijn roots heeft in Australie of Nieuw-Zeeland blijft een mysterie. Wel is er meer duidelijkheid over andere leuke feitjes; een flat white bevat bijvoorbeeld maar 2,5% koffie! En een nespresso maar 10%!

MAN MET BRIL KOFFIE

Ook Jelle van Man met Bril Koffie, voed ons brein nog even met informatie over de oorsprong van de “Man met Bril koffiebonen” en hoe zij kwaliteit nastreven door o.a. duurzaamheid en heel persoonlijk klantcontact met de plekken die zijn koffie schenken; uit de machine, versgefilterd, coldbrewed uit de tap of na een nachtje smaakmaken. Alles kan tegenwoordig. Zelfs de barrista’s van de Starbucks komen wekelijks langs voor een bakje koffie van die kwaliteit!

DE MARKTHALLEN

Na een frisse-neus-wandeling komen we aan bij de Markthal waar we bij Wah Nam Hong Restaurant de trap opgaan
om aan een lange tafel van Donny de “Kimchi Master” van alles te leren over Koreaans eten. Ondertussen kunnen we genieten van thee met een heerlijk broodje gemarineerd vlees en krijgen we een rondleiding door de winkel beneden waar de enthousiaste Caroline Wimmers ons van alles vertelt over de tig soorten noodles, eendentongetjes, zeewieren en hipste trends uit Azië.

unknown-7unknown-5unknown-4

 

 

 

 

 

KIPPELIJK

Na een live-demonstratie van de populaire “Sushi Burrito” bij Supersauer, waar mensen echt voor in de rij staan, verhuizen we weer te voet naar de volgende hotspot; kiprestaurant Alan & Pim’s. Waar we meteen een lekker “Tom Kha Kai” soepje onder onze neuzen krijgen, een heerlijk broodje “Hot chick NY ctyle” met pulled-kip, de topper “Kippeling” met citroenrasp en BBQ-saus en een ieniemienie smaakvol chococrumbletoetje toe. De vrienden Alan & Pim dachten het hele concept uit onder het genot van een fles wijn en hun plek was geboren. Alles wat er in het restaurant staat is zelfgemaakt en de kip die ze verwerken in al hun gerechten is 100% Hollands van Tante Door; je kunt de antibioticaloze Brabantse kippetjes zelfs volgen op deze webcam!

unknown-3unknown-1unknown-2

 

 

 

 

 

BACK TO THE BASE

Met een enorm volle buik stappen we de Watertaxi op om met een noodvaart de Maas over te steken naar Hotel New York, waar we de kelder ingaan om te genieten van een cocktailshowtje waarbij er denne-appels en rozemarijn worden gebrand, rode pepertjes worden gesneden en genoeg word geshaked. We krijgen de “Perfect Manhattan”, een Martinispecial, “Roses from broadway” te proeven van bartenders Darryl & Joris en 2 heerlijke bordjes malse kalfswang en noordzeekrab, temidden van de kerstsferen boven de lange bar.

unknownunknown-11

 

 

 

 

 

Als afsluiting netwerken we allemaal nog wat en krijgen we 2 goedgevulde goodiebags met leuke herinneringen aan de dag!

Wil je ook een keer een Rotterdam City Tour doen?discover_1-1-1100x645
Met dit leuke boekje van Guido Leurs (Discover my City Rotterdam) kom je langs alle leuke plekjes.

In de eerste weken van het nieuwe jaar gaan we nog een Rotterdam Healthy Hotspot tourtje doen, waar ik je natuurlijk verslag van ga doen!
unknown-10

Groetjes Maartje & Annemieke
unknown

 

 

 

 

 

 

 

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.