Gezondere Hazelino’s

Gezondere Hazelino’s

Afgelopen zondag was ik op verjaardag bij mijn zus en haar vriend en bij een feestje horen natuurlijk lekkere taartjes. Op tafel stond een hele grote schaal vol met Hazelino’s naar ons te lonken en ik kon het zelf ook niet laten om hier van ieder hapje van te gaan genieten. Ik heb maar niet gevraagd wat er allemaal in zat, maar dat kon ik wel raden!

Het eerste dat ik dan altijd meteen bedenk is “dat moet ook gezonder kunnen”, dus ik ben de keuken ingedoken voor een paar experimenten. Natuurlijk waren de eerste mislukt, maar uiteindelijk zit ik er denk ik aardig dichtbij met het onderstaande recept

Wat heb je nodig voor 3 Hazelino’s:

IMG_5583

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schuimlagen

 • 50 gram ongezouten hazelnoten (fijngemalen¬†in een koffiemolentje of personal blender)
 • 4 eiwitten van grote eieren (op kamertemperatuur)
 • 1 el xylitol of kokosbloesemsuiker (fijngemalen in koffiemolentje of personal blender)
 • 1 tl vers citroensap
 • 1 tl arrowroot
 • snuf zeezout

Cream

 • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 1 el espresso oploskoffie (bijv. Simon Levelt) opgelost in 1,5 el heet water
 • 3/4 el vanilledruppels of 1 tl vanillepoeder
 • 1/2 el ahornsiroop

Topping

 • 35 gram gehakte ongebranden hazelnoten

En nu aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Klop met een staafmixer of in je (vetvrije) keukenmachine de eiwitten met het zout en de citroensap stijf tot er stevige punten rechtop blijven staan (je moet de kom kunnen omdraaien zonder dat het eruit valt). Meng de arrowroot door de gemalen hazelnoten en voeg dit samen met de kokosbloesemsuiker langzaam met een spatel aan de eiwitten toe.
Beleg een bakplaat met bakpapier en strijk hier voorzichtig het mengsel over uit, een rechthoek van ongeveer 1 cm dikte. Zet die 5 minuten op 180 graden in de oven en verlaag daarna de temperatuur naar 100 graden voor nog eens 30 minuten en controleer of de schuimlaag hard genoeg is. Als de binnenkant nog te zacht is zet je hem nog even terug in de oven om uit te harden. Laat hem daarna 100% afkoelen (anders smelt de cream) en snij hem in de vorm naar keuze.

Mix ondertussen de boter met de koffie en ahornsiroop tot een egale massa in je keukenmachine. Breng verder op eigen smaak.

Besmeer een plakje schuim met de cream en leg daar weer een laag schuim op, besmeer die ook weer en herhaal dit nog 1x. Maak daarna af met de gehakte hazelnoten en zet in de koelkast om nog even op te stijven.

Vier je feestje, want er is altijd iets om dankbaar voor te zijn!

IMG_5608

 

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.