Glutenvrije “Magionipizza”

Glutenvrije “Magionipizza”

Ik ben zo happy!!!

Ik kan zo genieten van leuke nieuwe producten in de schappen van de Supermarkt en daarbij liep ik ook tegen de Magionipizza’s aan. Een pizza met bloemkoolbodem en een met bietenbodem, waarbij je kunt kiezen uit een losse bodem of een al belegde pizza. In ieder geval een stuk gezonder dan de pizza’s die al langer in de winkels liggen, maar nog wel gemaakt met een deel tarwe. Natuurlijk ga ik dan de uitdaging aan om een glutenvrije versie te bedenken en na 4 pogingen is het denk ik eindelijk gelukt.

12c423cb2b

 

 

 

 

 

 

De eerste was een ramp en werd bruin
De 2de scheurde aan alle kanten
De 3de was oke, mooi roze maar veel te compact en zwaar op de maag
De 4de was naar mijn idee perfect; luchtig en roze!

Daarom voor jou het recept, ik hoor graag van je of hij erop lijkt!

Schermafbeelding 2016-07-09 om 18.21.33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig?

  • 75 gram rijstmeel
  • 25 gram amandelmeel
  • 80 gram rauwe biet in blokjes gesneden
  • 30 ml bietensap
  • 1,5 el psylliumvezels
  • 1 el appelciderazijn
  • 1/2 el ghee
  • 2 tl bakingsoda
  • snufje zeezout

Hoe ga je aan de slag?
Warm de oven voor op 160 graden. Meng in een kommetje de vezels met het bietensap tot alles is opgelost. Doe daarna de meelsoorten, rauwe biet, ghee, zeezout en psylliumpap bij elkaar in je keukenmachine en mix tot alles fijngemalen is. Voeg dan de bakingsoda toe en giet hier de appelciderazijn overheen, het gaat wat bubbelen; dat zorgt straks voor de luchtigheid van de bodem. Meng alles nog eens tot er vanzelf een deegbal ontstaat.

Hij is niet plakkerig, dus je kunt hem er zo uithalen en nog een klein beetje na kneden. Leg de bal tussen 2 bakpapiervellen en druk hem een beetje plat. Ga er nu met de deegroller overheen en maak er een mooi rondje van (1/2 cm dikte). Haal het bovenste vel eraf, leg de pizza met het bakvel op een bakplaat en zet 8 minuten in de oven. Hij moet mooi roze blijven.

Haal hem er dan uit, leg hem op keukenpapier zodat het vocht eruit kan en laat hem nog even nagaren. Na een kwartier kun je hem beleggen met een topping naar keuze (zie de voorbeelden op de Magioniwebsite). Verlaag ondertussen de temperatuur van de oven naar 150 graden en zet de pizza er nog 5 minuten in terug. Geniet!

Inspiratiebron: Magionpizza’s

Kijk voor meer van mijn recepten op mijn Instagram!

Magioni-your-healthy-pleasure-logo-home-300x201

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.