• homepage
  • Hoe kom je gezond je oudjaarsdag door
Hoe kom je gezond je oudjaarsdag door

Hoe kom je gezond je oudjaarsdag door

Oudjaarsdag is zo’n heerlijke gelegenheid om de hele dag door een beetje te snoepen. Het begint al in de morgen als je je oliebollen aan het bakken bent, je moet ze natuurlijk wel proeven, en die lucht die in het huis komt te hangen maakt het al helemaal onweerstaanbaar. Tegen de tijd dat het lunchtijd is zit je vol, dus groentjes komen er niet echt in, maar uiteindelijk zal je lijf wel hongerig blijven omdat het vraagt naar voedingsstoffen. De avond duurt ook lekker lang en gaat er ongemerkt een handje van dit en een handje van dat naar binnen en natuurlijk heerlijke bubbels. Hoe kun je het dit jaar een beetje anders aanpakken?

Je kunt in ieder geval starten met het bakken van deze meukvrije overheerlijke oliebollen!

Als je toch al in de keuken staat kun je ondertussen ook alvast een grote lunchsalade bij elkaar sprokkelen, dan heb je die vitamientjes alvast binnen. Drink ‘s middags lekker een groene smoothie en zorg voor een licht diner; bijvoorbeeld een zelfgemaakt soepje met wat speltcrackers en lekkere avocadospread.

Wat je ‘s avonds op tafel kunt zetten zijn natuurlijk de oliebollen, gebruik i.p.v poedersuiker fijngemalen kokosbloesemsuiker, kokoscremepoeder, fijngemalen gojibessenpoeder of wat honing.

Wat schaaltjes met ongebrande nootjes en een schaal met rauwkost en hummusdip staat ook feestelijk en i.p.v. de echte bubbels kun je ook kiezen voor Kombucha (EkoPlaza), supergezond en met eenzelfde mondgevoel. Versier wat kannen water met rood fruit, komkommerslierten, citroen, limoen en sinaasappelschijfjes en maak lekkere fruitcocktails.

Zo kun je heerlijk met z’n allen genieten en heb je de volgende dag volop energie om het nieuwe jaar fit in te gaan en je goede voornemens in te lossen!

 

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.