Leuke films over eten :)

Leuke films over eten :)

Eten is iets onwijs leuks en gezelligs om te doen, maar ook het kijken ernaar en inspiratie opdoen!

Aangezien deze maanden wel wat winderige en grijze dagen bevatten is er vast wel tijd voor een mooie, leuke, grappige film over eten. Ik heb een paar van mijn favorieten voor je opgezocht, klik op de plaatjes voor de trailers:

BRASSERIE VALENTIJN – 2016

brasserie6_29063515e3d9a3bdf9e6f7a16a51c0e3

 

 

 

 

 

 

 

Een heerlijke film die zich bijna helemaal afspeelt in 1 ruimte, namelijk Brasserie Valentijn. Op Valentijnsdag heeft chefkok Angelo een liefdesmenu samengesteld voor de gasten en Valentijn moet ervoor zorgen dat de avond soepeltjes gaat verlopen. Er schuiven hele verschillende stellen aan de tafeltjes met allemaal zo hun eigen verhalen en probleempjes. 1 Tafeltje heeft maar 1 gevulde stoel en daar zit Frank, iemand die Valentijn nog kent van vroeger; hij gooit deze belangrijke avond een beetje roet in haar eten. Hoe dat af gaat lopen kun je nu in de bioscoop gaan zien!

BURNT – 2015

2015Burnt_Film_Press_061115.hero

 

 

 

 

 

 

Wat een heerlijke film! Temeer omdat je allemaal onwijs mooie en smaakvolle gerechten door het beeld ziet vliegen, letterlijk ook vliegen, want de bevlogenheid en passie van de kok brengen ze goed in beeld.
Adam was ooit een succesvolle chef in een sterrenrestaurant, maar door de omstandigheden en drank en drugs raakt hij de weg kwijt. Nu probeert hij opnieuw zijn kansen te pakken en wil er alles aan doen om een Michelinster te verdienen. Hij stelt een ontzettend gemotiveerd team samen en gaat aan de slag; maar of het hem uiteindelijk gaat lukken…?

CHEF – 2014

article-0-1E7E400800000578-819_634x253

 

 

 

 

Een hele fijne feelgoodfilm! Chefkok Carl werkt in een restaurant met nogal saaie gerechten op het menu, na een akkefietje met zijn baas besluit hij op te stappen. Thuis bedenkt hij zich dat hij echt alleen maar gelukkig kan zijn als hij kan kokkerellen wat hij wil. Hij besluit om samen met zijn vrouw en beste vriend een oude foodtruck te kopen en die helemaal op te knappen. Eenmaal op roadtrip komt zijn passie voor het leven, het eten en de liefde weer helemaal boven. Genieten!

NO RESERVATIONS – 2007

NoReservations

 

 

 

 

 

 

 

Kate is een perfectionistische chefkok die helemaal in haar flow zit als ze met eten bezig is en de wereld om haar heen vergeet. Totdat ze een telefoontje krijgt vanuit het ziekenhuis; haar zus heeft een auto-ongeluk gehad en is daarbij overleden. Haar dochtertje ligt in het ziekenhuis.
Terwijl Kate over de klap heen moet zien te komen, neemt ze ook de zorg voor Zoe op zich. Restauranteigenaresse Paula geeft haar een week verplicht verlof, maar heeft wel een vervanger voor Kate in de keuken nodig. Daarvoor neemt ze de knappe Nick aan, die na Kates terugkeer aanblijft als sous-chef. Hij heeft alleen compleet andere ideeën over het eten dan zij, wat voor de nodige conflicten zorgt. Daarnaast is Kate ook bang dat hij haar uit het restaurant wil hebben, ondanks dat hij zegt het een eer te vinden van haar te mogen leren. Op persoonlijk vlak groeien de twee daarentegen naar elkaar toe. Dit komt niet in de laatste plaats doordat Nick uitstekend overweg kan met Zoe, daar waar Kate totaal niet kan omgaan met persoonlijke relaties.

JULIE & JULIA – 2009

julie_julia39

 

 

 

 

 

 

 

Deze dramafilm is een Amerikaanse biografie. Julie Powell gaat de uitdaging aan om alle recepten uit het beroemde kookboek “Mastering the art of French cooking van Julia Child in 1 jaar tijd uit te proberen en hierover te bloggen. Het leuke aan de film is dat je steeds stukjes van de levens van beide vrouwen afgewisseld voorbij ziet komen!

LOVE’S KITCHEN – 2011

maxresdefault

 

 

 

 

 

 

Rob, een rijzende chef-kok en restauranthouder in Londen, is op van verdriet wanneer hij zijn vrouw verliest. Met de aanmoedigingen van zijn beruchte vriend en tv-kok Gordon Ramsey besluit Rob om zijn bestaan wat op te peppen door een armoedige pub om te toveren in een restaurant. Zijn gerechten springen in het oog bij de knappe Amerikaanse restaurant recensente Kate Templeton. Al snel ontstaat daar een romantisch gebeuren!

CHOCOLAT – 2000

mUBjXjU43hhy5bHnpHztxSmiK40

 

 

 

 

 

 

In het Franse dorpje Lansquenet staat de tijd stil. Al een eeuw is er niets veranderd, maar dan komt Vianne er met haar dochter wonen. Ze opent een chocolaterie en ze beschikt over de welhaast magische gave om voor elke inwoner de juiste soort chocola uit te kiezen. De lekkernijen uit haar winkel doen de strenge gelovige, stugge dorpelingen langzaam maar zeker voor haar smelten. Viannes vermogen om de verborgen verlangens van haar dorpsgenoten aan te voelen en te voeden, maakt dat de gesloten bewoners steeds opener worden naar haar toe en naar elkaar. De conservatieve burgemeester is niet gediend van deze bedreiging van de status quo. Vianne wordt de spil in een strijd tussen hen die alles bij het oude willen laten en de mensen die enthousiast hebben geproefd aan een nieuw soort vrijheid. En dan is daar ook ineens de knappe vreemdeling die bij Vianne zelf allerlei gevoelens losmaakt.

THE FOOD GUIDE TO LOVE – 2013

The-Food-Guide-to-Love-Photo-Leonor-Watling-Richard-Coyle

 

 

 

 

 

 

 

Oliver is culinair journalist en heeft een succesvolle blog waar hij schrijft over de relatie tussen eten en liefde. Hij heeft daarmee veel succes. Niet dat het hem helpt met zijn eigen liefdesleven. Geen vrouw wint het van zijn liefde voor eten totdat hij de de Spaanse Bibiana tegenkomt. Zij heeft niets met eten, en is meer het type wereldverbeteraar. Toch worden ze verliefd.  Maar als de roze wolken weggedreven zijn en Bibiana besluit om vegetariër te worden, is het de vraag of hun relatie dat wel aan kan. Hij is grappig, zij is knap en ze lijken totaal niet bij elkaar te passen. In de film zie je ook beelden van Oliver’s jeugd. Hij groeit op bij een Iers arbeidersgezin waar ze iedere dat een stoofpot eten die hij niet lust. Het is dus geen wonder dat hij van lekker eten is gaan dromen. Het is een leuke, vrolijke film waarin veel gegeten wordt.  Het einde is verrassend!

EAT PRAY LOVE – 2010

Eat-Pray-Love-Paris1

 

 

 

 

 

 

Elizabeth heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit ze een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten en daar leert ze la dolce vita kennen, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ontmoet ze haar grote liefde in Bali.

THE HUNDRED-FOOT JOURNEY – 2014

the-hundred-foot-journey

 

 

 

 

 

Hassan Kadam is een culinair genie. De Kadam familie, onder leiding van Papa, is uit hun geboorteland India gezet en heeft zicht gevestigd in het schilderachtige dorpje Saint-Antonin-Noble-Val in het zuiden van Frankrijk. Hier openen ze het Indiaas restaurant Maison Mumbai. Maar wanneer de kille eigenaresse van Le Saule Pleureur, een klassiek Frans restaurant met een Michelin-ster, er lucht van krijgt begint ze actief te protesteren.

RATATOUILLE – 2007

l_382932_02f25399xx

 

 

 

 

 

Remy is een rat die constant zijn leventje in het dure Franse restaurant Gusteau op het spel zet. Niet alleen vanwege zijn liefde voor lekker eten, maar ook omdat hij dolgraag zelf topkok wil zijn. Wanneer de jonge Linguini, die ondanks zijn gebrek aan talent een baan in de keuken krijgt aangeboden, de talenten van Remy ontdekt, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Linguini en Remy werken vervolgens samen en proberen Gusteau’s restaurant weer op de kaart te zetten.

THE RAMEN GIRL – 2008


The_Ramen_Girl-003

 

 

 

 

 

Een jonge Amerikaanse vrouw leeft met haar vriend in Tokio, maar nadat hij de relatie beëindigt zit ze alleen in deze vreemde wereldstad. Ze besluit in Tokio te blijven en er richting in haar leven te zoeken. Ze solliciteert ze bij een noedelrestaurantje dat gerechten aan de straat verkoopt door een raam. Daar leert ze de kunst van het bereiden van de gerechten onder een tirannieke Japanse meesterkok.

Genoeg leuke films dus voor grijze dagen & luie weekenden!

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.