Nieuw! Zeewiertagliatelle

Nieuw! Zeewiertagliatelle

Binnenkort bij de AH verkrijgbaar Tagliatelle van I SEA PASTA – SEA MOREi-sea-pasta

100% wild organic seaweed, een mooie aanvulling op alle glutenvrije alternatieven en het mooie is; er zijn geen land, geen extra water, geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest voor nodig!
Het wier wordt duurzaam geplukt met de hand in de schone wateren van West-Ierland, daarna wordt het gedroogd en verder komt er geen enkele bewerking aan te pas.

1 grote blauwe zak kost 4,95 en daar kun je 5x een hele maaltijd van maken, valt dus erg mee qua prijs.

2015-01-30-Seamore-2660

 

 

 

 

 

Zeewier is een goede bron van vezels, eiwitten, kalium, calcium, vitamine C, jodium en ijzer.
Allemaal stoffen die ons lijf goed kan gebruiken en dan met name ook de jodium die we vaak zo weinig consumeren, maar die je schildklier en andere organen hard nodig hebben.
Een goed idee dus om dit regelmatig op het menu te zetten!

Verwarm 1 grote hand zeewierstokjes 12-15 minuten in een pan met kokend water; het gaat lekker schuimen en de oceaanlucht komt naar boven.

Ik heb hem alvast voor je getest, hieronder alvast een lekker recept voor je om uit te proberen:

Wat heb je allemaal nodig?

  • 1 grote hand zeewier in water gekookt (goed uitlekken in een zeef)
  • 2 el verse groene pesto
  • 1 grote hand spinazie
  • makreel
  • tomaatjes
  • gehakte macademianoten
  • wat geraspte geitenkaas
  • alfalfa

Eet smakelijk!

IMG_5614

1 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
  1. Hanneke

    Bedankt voor dit idee! Afgelopen week heb ik deze zeewierpasta gekocht, maar had nog geen idee wat ik ermee zou maken. Nu wel…

    Reactie 28 februari 2016

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *