• homepage
  • Schone Huidverzorging & Huishoudproducten
Schone Huidverzorging & Huishoudproducten

Schone Huidverzorging & Huishoudproducten

Zo af en toe komt de vraag voorbij welke healthy & verantwoorde producten ik allemaal gebruik voor mijn huid en in mijn huis.
Ik probeer (bijna) alles uit en de markt groeit snel, dus mocht er een merk nog niet tussen staan, dan hoor ik het graag van je!

Ik ben 8 jaar geleden begonnen met het aanpassen van mijn voeding- en sportpatroon en inmiddels ben ik ook zover dat alles in huis is aangepakt, dus daar kan ik wel iets over vertellen.

De voedingsmiddelenindustrie verandert met de dag, er komen steeds meer gezondheidsproducten bij, waardoor het voor ons steeds een beetje gemakkelijker aan het worden is om gezonder te eten en te leven. Dit is ook steeds sneller aan het gebeuren op het gebied van huidverzorging en schoonmaak. Natuurlijk is er nog steeds misleiding of doen fabrikanten het met nieuwe producten heel goed, maar slaan ze toch regelmatig met een paar ingrediënten extra de plank alsnog finaal mis. Altijd goed blijven opletten dus!

Het is voor mij niet logisch om middelen te gebruiken waar synthetische chemicaliën in zitten; ten eerste neemt je huid alles op en ten tweede is het niet goed voor het milieu. Met het gebruik van natuurlijke producten heb ik toch automatisch ook een frisser gevoel! Neem als voorbeeld nagellak; binnen ongeveer 7 minuten zitten de giftige stoffen die daar in zitten in je bloedbaan. Als je pure pepermuntolie onder de voetjes van een baby druppelt, proef je het na 2 minuten terug in de speen. Je lijf is echt een spons, dus ga daar goed mee om om er nog zo lang mogelijk van te kunnen genieten!

supermarket-shelf-1094812_960_720

KEUKENKASTJES
Mijn keukenkastjes zijn vrij leeg, wat er voornamelijk instaat zijn producten van SonnetBiocleanLilly’s Eco Clean, Marcel’s Green soap en Seepje, die zijn verantwoord voor gebruik. Een handzeep, afwasmiddel, vaatwastabletten, allesreiniger, wc-reiniger, waspoeder en wasverzachter, allemaal biologisch en met natuurlijke ingrediënten. En natuurlijk kunnen de gewone natuurazijn, citroenolie en bakingsoda ook niet ontbreken. Voor het koken gebruik ik een plantenspuit met water en natuurazijn om de grove bestrijdingsmiddelen van de producten te verwijderen!

LUCHTJES
Qua parfum spuit ik niets meer op mijn huid, soms op mijn sjaal of jasje. Ik gebruik nu vaker een essentiële olie-oppepper die ik op mijn polsen of in mijn nek druppel. Die (natuurlijke en eetbare) druppels doe ik ook in mijn diffuser die in de woonkamer staat. Orange en Pepermunt als combinatie werkt motiverend! In de slaapkamer zit er Lavendel in.

BADKAMER
Dan hebben we nog de doucheproducten, voor mijn haren heb ik veel getest waar ik vaak touwhaar van kreeg, maar nu heb ik eindelijk iets fijns gevonden en gebruik ik de troepvrije Petal Fresh (o.a. bij de Kruidvat). Deze gebruik ik trouwens ook als zeep.

MAKE-UP
Mijn make-upspullen bestaan voornamelijk uit de merken RINGANA en Dr Hauschka (vooral de Sheer Lipstick ben ik heel blij mee, je schijnt er toch een aantal in je leven op te eten!). En als bodylotion zijn arganolie en kokosolie extra vierge favoriet. Sheabutter is wat vetter, lekker voor de winter. En onder mijn make-up komt er altijd een oliemix met een basis (jojoba, argan, gefractioneerde kokosolie, avocado, hennep, abrikozenpit of walnootolie + wat druppeltjes wortelolie, sinaasappelolie, aloë vera, geranium en teatree. Op die manier heb ik altijd een verzorgende onderlaag bij het opstaan en naar bed gaan.
Nieuw op de markt zijn Tasty SkincareKimberly ParrySante NaturkosmetikPure Nuff Stuff en Petit & Jolie (voor moeders met kleine kids). Binnenkort wil ik heel graag Mineralissima en Creative Cosmetics verder uitproberen.

DEODORANT
Voor een goede deodorant zonder aluminium, parfum, parabenen en andere onnodige ingrediënten varieer ik tussen We Love the PlanetLaveraOhm (poeder)WeledaDr. HauschkaLoveaOriginsAveda, Loveli en Raw Gaja. Ik ben er nog niet helemaal uit wat mijn favoriet is, sommige kleuren geel op witte kleding door de kokosolie en de poeders zijn wat lastiger aan te brengen.

TANDPASTA
En mijn fluoride-vrije tandpasta is momenteel van D’Oterra (On guard Natural Whitening Toothpaste) en soms van Lavera of Weleda. 1x Per maand voeg ik hier 10 minuten “Oil Pulling” aan toe met kokosolie extra vierge.

ZONNEBRAND & NAGELLAK
Op vakantie had ik de Lovea en de Ultrasun Glimmer zonnebrandcreme mee en een potje pure aloe vera van de Tuinen om na het zonnen als aftersun te gebruiken. Vorig jaar had ik EarthLine mee, dat was ook een hele fijne.
Voor de meest natuurlijke nagellak (85% natuurlijke ingrediënten) verwijs ik je naar Kure Bazaar en Scotch. Daar kan ik inmiddels een nieuwe favoriet aan toevoegen en dat is Zoya (vrij van 15 giftige stoffen en dierproefvrij)

ONGESTELD?
Dan kies ik het liefst voor de producten met biologisch katoen en zonder troep van CottonsNatracareBio Amable & de hippe lijn van Yoni (mijn favoriet!)

100% NATUURLIJK
Er komen gelukkig steeds meer “schone” merken op de markt, maar blijf altijd goed opletten! Je moet ze als het ware bijna kunnen eten, zo natuurlijk moeten ze zijn.
Een handigheidje hierbij is deze kant-en-klare overzichtslijst om uit te printen waarop alle chemische stoffen beschreven staan, maar ook alle natuurlijke. Handig om de etiketten van je potjes en tubetjes te checken!
skincare-2357980_960_720

 

 

 

 


3 Beauty-verzamelsites die goede merken verkopen zijn:

Bioty-lab
Say Geen Cosmetics

Indisha

Ongemerkt krijg je zoveel chemische stoffen binnen, je huid is het grootste orgaan dat alles wat je er op smeert in zich opneemt. Maar niet alleen wat je smeert, ook de chemische stoffen van nieuwe kleren (daarom moet je ze altijd eerst wassen voor gebruik), maar ook van de wasmiddelen zelf.
Kijk eens in je kastjes wat voor middeltjes je daar allemaal hebt staan. Uiteindelijk kan het meeste weg, hoe minder je smeert, hoe beter het natuurlijke vetgehalte van je huid zichzelf kan herstellen en hoe meer je dan ook gaat stralen!

HUIDPROBLEMEN
Mocht je veel last hebben van huidproblemen zoals pukkeltjes, acne, eczeem, extreem droge huid of psoriasis, dan kan het goed zijn dat er van binnen, in je darmflora, iets uit balans is. Heb je daar hulp bij nodig? Trek dan gerust aan de bel. Ik help je graag naar een gezond, sterk & stralend lichaam!

EETBARE RECEPTEN

Je gezicht wordt dagelijks blootgesteld aan van alles, die kan soms wel een extra behandeling gebruiken. Met deze receptjes zorg je voor een zachte, gevoede huid. De maskers helpen ook tegen bacteriën, puistjes en mee-eters. Laat ze ongeveer 15 minuten zitten en dep ze schoon en droog met een natte warme doek.

Top 5 eetbare gezichtsmaskers:

  • Avocado-havermout-honing
  • Yoghurt-limoen-komkommerplakjes
  • Banaan-honing
  • Aardbeien-yoghurt-honing
  • Papaya-wortel-volle kwark-honing
  • En als bonus  nog een heerlijk chocolademasker “avocado, kokosolie en rauwe cacao” Smeren maar!

Volg me ook op:

Unknownunknown

 

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.