• homepage
  • Hersenspinsels, kwetsbaarheid & de mooiste leerboekentips!
Hersenspinsels, kwetsbaarheid & de mooiste leerboekentips!

Hersenspinsels, kwetsbaarheid & de mooiste leerboekentips!

Ik voel me onzeker
Ik voel me niet geliefd
Ik ben bang
Ik voel me gefrustreerd
Ik weet niet hoe ik de huur moet betalen aan het einde van de week

Ik zoek al maanden naar een baan
Ik weet niet of ik mijn kinderen nog wel kan zien
Ik zit in een afkicktraject
Ik leef op straat en ben alles kwijt
Ik ben mijn vrouw recent verloren
Ik voel me verloren
Ik zit al mijn hele leven in een rolstoel
Ik heb mijn opleiding niet gehaald
Ik kan niet schrijven en lezen
Ik voel me alleen
Ik ben depressief
Ik voel me nergens thuis

Ik ben moe van alles
Ik heb enorme stress op het werk
Ik zorg al maanden voor mijn zieke moeder
Ik heb de hele dag een piep in mijn oor
Ik zit in een burn-out
Ik heb continu pijn
Ik durf niet onder de mensen te komen
Ik voel me een mislukkeling
Ik heb een zeldzame ziekte
Ik moet voor de 12de keer geopereerd worden
Ik ben wees vanaf mijn 6de
Ik gebruik en kan niet meer zonder
Ik ben ontslagen
Ik wordt gepest
Ik zou willen dat mijn leven op mijn Instapagina lijkt
Ik voel me anders
Ik heb een eetstoornis
Ik schaam me over hoe ik met mijn ouders ben omgegaan
Ik vind de wereld zo groot en weet niet wat ik moet

Je kunt hier vast je eigen gevoel aan toevoegen of je herkend een aantal van de bovenstaande uitspraken, net als ik…….. 


Als ik ontbijt of lunch, dan kijk ik vaak een leerzaam filmpje op Youtube,

deze week ontdekte ik het kanaal van Thoraya Maronesy

Het raakte me meteen
ze gaat in gesprek met daklozen over hun verhaal
ze vraagt willekeurige mensen op straat hoe het ECHT met ze gaat
ze vraagt waar mensen zich voor schamen
ze vraagt welke geheimen mensen met zich meedragen
ze vraagt naar de pijnlijkste momenten in iemands leven
ze vraagt naar de grootste dromen die mensen hebben 
ze vraagt wanneer mensen voelen dat ze ECHT leven

Ieder mens heeft een verhaal, achter elk gezicht die je op straat bekijkt schuilt een hele wereld aan gedachten, verhalen, emoties, gevoelens, dromen.


En wat deze mensen, inclusief ik, in de basis allemaal zoeken is echte liefde, leren van jezelf te houden, naar elkaar omzien en goed genoeg zijn, erkenning dat je er mag zijn. Dat je jouw unieke plek mag innemen, in alle vrijheid, dat je mag genieten, het leven samen delen. Waar je ook woont, wat je ook hebt of niet hebt, dankbaar zijn voor wat er is, dat je bestaat, dat de zon elke dag opkomt, dat de vogels fluiten, dat je ademt.

Wat mij nog het meeste raakt is hoeveel mensen, juist omdat ze liefde en bevestiging missen, ook hun levensdoel missen.

Wat als iedereen in zijn volledige potentie zou staan en gaat opstaan met zijn of haar talenten om de wereld een beetje mooier te maken?

Voor zoveel mensen is de realiteit, het “NU LEVEN” te pijnlijk en de wanhoop eerder nabij, je ziet het vaak al in iemands ogen. Er moet zoveel mogelijk verdoofd worden om niet te hoeven voelen hoeveel en hoe groot de pijn is; zoveel verslavingen, zoveel mensen verstrikt in een web van leugens, zoveel afbraak, alles lijkt wel kapot te moeten als we ons doel missen. Het ego en de overlevingsstand krijgen alle ruimte, terwijl de ontzettend mooie bijzondere mens daarachter ineen krimpt en niet echt leeft.

We zijn zo goed in elkaar veroordelen, binnen een paar seconden vliegen er gedachten door je hoofd over de buitenkant van iemand die je ziet en nog nooit hebt gesproken; we hebben geen idee wat daar allemaal in schuil gaat en waar diegene mee worstelt.

Hoe mooi zou het zijn als we veel meer leren leven in het NU, zonder oordeel, niet meer achterom kijken, maar hoopvol, naast elkaar, uitstrekken naar wat we samen allemaal kunnen bereiken als we ons trainen en meer leren over de waarheid en die als standaard gaan uitleven?

Jarenlang, echt jarenlang, heb ik mezelf iedere dag wel 100x naar beneden gepraat; al die gedachten in mijn hoofd over niet goed genoeg zijn, worstelen met een eetstoornis, worstelen met mijn eigenwaarde, waardoor het ook worstelen werd in niet-gelijkwaardige relaties, worstelen in vriendschappen, worstelen op het werk, worstelen met de tijd, worstelen door de dagen heen. Ik gunde mezelf geen rust en ruimte, vond mezelf niet mooi, ik faalde constant, ik was hard voor mezelf, ik bleef weg bij feestjes, was veel alleen op mijn kamer of in mijn huisje, wachtend tot het beter zou worden.

Ik heb regelmatig gedacht dat ik het bijltje erbij neer wilde leggen; in deze lelijke wereld vol onrecht, leugens, oorlog, natuurrampen, dood, verdriet, pijn, haat, ondankbaarheid, alles mooier voor laten doen dat het daadwerkelijk is. Ik wist niet meer wat ik hier nou kwam doen, wat kan ik nou doen in deze gitzwarte chaos waar ik met mijn hoofd niet goed bij kon.

Diep, heel diep ging het. Ik heb 1000 emmers vol met tranen gelaten.

Wel kon ik me altijd heel goed vasthouden aan kleine sprankjes hoop temidden van alles; genieten van de kleine dingen; een warme zonnestraal, een lach, een film met een mooi verhaal, heerlijk eten, een avondwandeling, de geur van het bos, het geluid van de zee, mooie muziek, een vaas met bloemen, spelende kinderen, een opgeruimd huis, een heerlijk schoon bed, een lief kaartje, een koopje, piano spelen, creatief bezig zijn, een goed boek, een mooi gesprek……

………en aan deze lijst komt geen einde meer, ik probeer hem eerst te vullen tot 1000 dingen waar ik dankbaar voor ben. Juist door je daar op te focussen zie je dat er nog zoveel schoonheid, liefde, goedheid, trouw, onschuldigheid, mooiheid, vriendelijkheid, vrede en nog zoveel meer schuilt in wat er gewoon is of wat uit een goed hart komt.


De afgelopen jaren heb ik enorm veel boeken gelezen, coaching gehad, heb ik veel preken en mooie teachings en podcasts geluisterd en veel mooie gesprekken met vrienden gehad, meer tijd met God genomen, de waarheid boven tafel gekregen, waardoor ik nu echt kan zeggen:

Ik ben geliefd
Ik ben goed genoeg
Ik ruil mijn angsten in voor liefde
En ik wil een zegen zijn voor de mensen die ik iedere dag ontmoet

Dat is mijn waarheid

Ik heb enorm veel mooie dingen mogen doen en maken door alle jaren van worstelen heen, maar nu kan ik echt zeggen dat ik het vanuit een enorm diepe rust in mezelf doe, omdat het oke is, wat er ook gaande is.

Ik hoop dat jij dit ook kunt zeggen of daarnaar toe groeit. 

Een paar van de boeken die ik gelezen heb wil ik je niet onthouden; ik lees mijn boeken altijd met een markeerstift in de hand, alles wat me aanspreekt of wat ik wil leren markeer ik. Als ik er later dan in terugblader zie ik hoe ik allemaal weer nieuwe lessen op mijn weg heb gekregen om die dingen te leren; zo bijzonder!

De film en het boek “The Shack” – William P. Young
The Alchemist – Paulo Coelho
One Thousand Gifts – Ann Voskamp
The Four Agreements – Don Miguel Ruiz
The Furious Longing of God – Brennan Manning
Verbonden, over hechting en liefde – Amir Levine & Rachel Heller
Jesus is calling – Sarah Young
The blessed life – Robert Morris
The power of NOW – Eckhart Tolle
Enjoying God – S.J. Hill
365 Dagen succesvol & Superrelatie – David & Arjan
You are a badass – Jen Sincero
Audio van Harv Ecker 
Audio van Tony Robbins
Audio van Jay Shetty
The Science of getting rich – Wallace D. Wattles
The Science of being great – Wallace D. Wattles
Preken van Rich Wilkerson Jr.
Preken van Steven Furtick
…….en ik ben er vast nog een aantal vergeten, die zal ik later nog toevoegen

Mocht je nog een mooie tip hebben voor mij om nog te luisteren of te lezen, let me know!

Als ik een boek lees of luister betekend het niet dat ik het met alles eens ben, of dat alles in mijn straatje moet passen.
“Onderzoek alles en behoud het goede”!

Maak er nog een hele mooie dag van, voel wat je NU nodig hebt en volg je hart.

En laten we het mooiste in elkaar naar boven halen,
elkaar helpen op de plek te komen waar we ten volle kunnen leven
en uitdragen wat we hier te brengen hebben!

liefs Annemieke

p.s. binnenkort komt er een blog over specifieke mooie lessen die ik heb geleerd de afgelopen jaren

Volg mijn avonturen en levensreis ook op

Unknownunknown

 

 

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.