“Ik kook, dus ik ben!”

“Ik kook, dus ik ben!”

Goedemiddag lieve mensen! Ik zit heerlijk bij de knapperende open haard in het huis van Alice bij te komen van een signeermiddag, waar we ook hebben staan kokkerellen om iedereen een heerlijk winterse Pompoencurry te kunnen serveren!

IMG_20170207_153309_077

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen maandag heb ik ook mijn vingers mogen aflikken in het Wereldmuseum in Rotterdam, in het sterrenrestaurant kreeg ik met een leuke groep enthousiaste fijnproevers een sterrenlunch (met live videobeelden uit de keuken) en een eerste ronde door de tentoonstelling “Ik kook, dus ik ben” – een reis door de keuken met historicus en kookboekenschrijver Abdelkader Benali. Vanaf vandaag – 10 februari tot 30 juli open voor publiek.

De rol van eten door de eeuwen heen
Onze omgang met voedsel is omgeven met rituelen, sociale kanten, taboes, voorschriften en tafelmanieren. We stomen, stoven, braden, bakken, grillen en delen met elkaar in allerlei vormen. Ruim 4000 Jaar aan keukengeheimen zijn te zien in het museum.
De smaakstudio beneden in het museum is het toneel van bijzondere proeverijen waar hele mooie verhalen van over de hele wereld aan verbonden zijn.

In de vakanties is er ook een speurtocht voor kinderen door het museum en kunnen ze hun eigen bord versieren. Een leuk uitje voor het hele gezin!

Je kunt er hier alle informatie over vinden

578x378-tentopage3(1).ec5

Perslunch WM-12-2 20170206-untitled-464 20170206-untitled-68 Perslunch WM-54-19 20170206-untitled-506

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.