• homepage
  • Lekker bakken… in het zonnetje (alles over natuurlijke zonnebrandbeveiliging!)
Lekker bakken… in het zonnetje (alles over natuurlijke zonnebrandbeveiliging!)

Lekker bakken… in het zonnetje (alles over natuurlijke zonnebrandbeveiliging!)

Hij laat zich gelukkig steeds wat meer zien…. en dat zal tijd worden ook! De zon!

Niets is er heerlijker dan na je werk voldaan even in het zonnetje uit te zakken, of gezellig met de hele familie buiten te eten, te picknicken of aan het strand of zwembad een bruin kleurtje op te gaan doen.

Die warme stralen op je huid zijn heerlijk en de vitamine D wordt gulzig opgeslurpt (tip: ga 20 minuten de zon in zonder smeersels voor een goede opname). Een onmisbare vitamine voor onze gezondheid.

Daarmee is onze huid ook ons grootste opname-orgaan. Al die poriën laten binnen wat er op komt of watnasa-zon we er op smeren. En we smeren nogal wat! Soms denken we nog ‘hoe duurder, hoe beter’, maar dat gaat totaal niet op.
Met een paar pure, goedkope oplossingen kunnen we heel lief zijn voor onze huid. Je kunt er meer over lezen op mijn eerdere blog over Schoonmaakproducten & Huidverzorging.

Zelf ben ik groot fan van amandelolie, arganolie, kokosolie extra vierge en het merk Ringana, heel veel meer heb je ook niet nodig.
Op vakantie neem ik een schone zonnebrandcrème (lees: niet synthetisch) mee, dit omdat het echt je huid ingebrand wordt, dan kun je maar beter een crème gebruiken op natuurlijke basis. Ik heb hier de beste en goed betaalbare voor jou op een rijtje gezet:

Minerale zonnebrandcrème legt een beschermende laag op je huid die direct werkt en die er niet vanaf gaat zolang je niet wrijft met een handdoek o.i.d.

Synthetische (onnatuurlijke) zonnebrandcrème werkt pas na 30 minuten en het insmeren moet zo’n beetje elke twee uur herhaald worden.

Nog een groot voordeel dus om voor een natuurlijke variant te kiezen om je huid mee te beschermen.

Zon veilig en kies na het zonnen voor een natuurlijke aftersun, aloë-vera-gel of een heerlijke pure olie!

ZonMetBril

Wil je mijn foodinspiratie, recepten en reisontdekkingen volgen? Kijk dan eens op mijn Instagram of Facebook!

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.