• homepage
 • Mijn echte, eerlijke verhaal over 2019…..
Mijn echte, eerlijke verhaal over 2019…..

Mijn echte, eerlijke verhaal over 2019…..

omdat niemand iets heeft aan de opgepoetste versie….

In 2019 ging mijn relatie over, was ik ineens geen bonusmoeder meer van 2 mooie en bijzondere kids, moest ik het appartement ineens alleen gaan bekostigen (paniek!), brak ik mijn voet en was ik 5 weken uit de running (verplicht stilzitten was zo moeilijk in het begin, ik kreeg er zelfs hartkloppingen van), stopte ik met het werk in Purmerend en kreeg ik voor het eerst te maken met een advocaat (veel van geleerd), heb ik het vertrouwen in mensen hier en daar wat verloren, kreeg ik een nierbekkenontsteking uit het niets (mogelijk teveel stress) en moest ik daarna nog 3,5 uur in de auto zitten, ben ik aangevallen door een zwaan (ja echt!)

heb ik me regelmatig schuldig gemaakt aan mezelf vergelijken met de perfecte plaatjes op Instagram (terwijl je weet dat het niet de realiteit is), begon ik met ontspullen en ontpapieren (stapels die ik al 3x had meeverhuisd moesten nu maar eens uitgezocht worden), probeerde ik weer meer over mezelf te leren, raakte ik licht (en af en toe een dag zwaar) depressief


heb ik heel wat ritjes in de auto huilend gemaakt (emmers vol); verdriet over wat er allemaal in deze gebroken wereld en in mijn hoofdje en leven gaande was om alles. Ik heb me bang gevoeld, onzeker, afgewezen. Ik was mezelf ook even helemaal kwijt; ik probeerde mijn leven zo efficiënt en serieus mogelijk te leven, maar er was weinig leuks meer aan. Ik las net een stukje uit mijn dagboek terug: “Zonnige, luie zondag; ik wil er zo graag van genieten, maar het lukt me niet, ik voel me sloom en onrustig en er komt niks uit mijn handen, wat moet ik nou doen, waar zit mijn aan-knopje?”

Klinkt zwaar allemaal, maar veel dingen hadden dit afgelopen jaar met een soort van ‘afscheid’ te maken, moeilijk, maar uiteindelijk maakt het je lichter en komen er weer nieuwe dingen naar je toe:


Want aan de andere kant heb ik ook weer mooie nieuwe mensen leren kennen, durf ik vaker weer alleen op stap, heb ik mijn surfspullen wat vaker gepakt (werkelijk het mooiste gevoel op aarde), ben ik meer oké als ik even niks doe en lanterfanter, is mijn woonplekje heerlijk opgeruimd en opgefleurd, heb ik na jaren weer een piano gekocht en speel ik soms weer lekker, ben ik vaker naar het strand gegaan, heb ik nog beter geleerd wat ik wel wil en juist niet en kan ik dat ook veel beter eerlijk zeggen,

kan ik veel gebeurtenissen die niet leuk waren nu zien als cadeautjes, zijn mijn vriendschappen verdiept, heb ik me echt een prinses gevoeld in een glitterjurk op een hele sjieke avond, heb ik heel veel mensen kunnen helpen met mijn consulten, heb ik catering gedaan voor in 1x 200 mensen! (trots op mezelf & het team), durf ik meer hulp te vragen, heb ik weer mooie trainingen kunnen geven, heb ik enorm genoten van een zussenweekend, heb ik heel veel mooie gesprekken gehad, heb ik er een prachtig neefje bijgekregen, ben ik begonnen met het project SHINE in Amsterdam om vrouwen te helpen hun eigenwaarde en doel weer te zien

heb ik mijn ritme en plezier gevonden in elke werkdag sporten (en soms zelfs in het weekend), heb ik meer relaxt op vakantie genoten dan ooit, heb ik God weer beter leren kennen, heb ik 2 nieuwe moodboards gemaakt met dromen, heb ik meer spelletjes gespeeld dan ooit, ben ik gestart met het maken van Grazing Tables & Boxen waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan, geniet ik nog meer van mijn familie, heb ik het financieel toch weer allemaal voor elkaar gekregen, sta ik weer een aantal middagen in de week voor de klas, heb ik weer heel erg genoten van heel veel lekker eten, leuke uitjes en heerlijke nieuwe muziek. En ik heb geleerd veel meer in het moment te leven en te genieten van wat er ‘gewoon’ is.
Maar boven alles heb ik veel geleerd over mezelf en hou ik weer wat meer van wie ik ben!


Natuurlijk zijn er nog vragen die ik heb
, dingen waar nog geen antwoorden op zijn; ga ik ooit nog trouwen? Moeder worden? Waar ga ik wonen? Ga ik nog een keer werken of wonen in het buitenland? Wat wordt de volgende stap voor De Keuken van Annemieke? Hoe kan ik nog vrijer in het leven staan en mezelf nog meer liefhebben? Wanneer zal ik dat lijf hebben waar ik al die tijd het plaatje van in mijn hoofd heb? Kan ik weer helemaal die onbezorgde, stralende ‘oude-nieuwe’ Miek worden? Wat moet ik allemaal nog gaan leren en wat ga ik allemaal nog tegenkomen op mijn pad?


Daarin wil ik al mijn vertrouwen op God zetten, mijn Vader, die altijd weet wat ik moet leren, wat ik echt nodig heb en het plan al kent. Dat geeft me ook rust, ik hoef het niet alleen te doen, er is altijd weer hoop, altijd weer een nieuwe dag, altijd weer nieuwe kansen, positief en in overvloed. Ik wil een licht zijn, ik wil liefde zijn voor de mensen om mij heen met hulp van Liefde zelf.

Een beetje Hemel op Aarde….


Op naar 2020 met nieuwe lessen, nieuwe ervaringen & nieuwe ontmoetingen!

Wordt vervolgd…..

Ik wens jou een heel bijzonder, liefdevol en gezond nieuw jaar toe!
Liefs Annemieke

Heb je interesse in een Gezondheidsconsult of een heerlijke Grazing Table op jouw feest of werk, mail me op dekeukenvanannemieke@gmail.com

En voor overheerlijke plaatjes, mijn werk & persoonlijke avonturen kun je me volgen op:

Unknownunknown

 

5 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
 1. Yvonne Beerepoot

  Wat een mooi verhaal en ook ontroerend eerlijk. Jij gaat dit redden, samen met je familie en ook je geloof waaruit je kracht put.
  Nog heel veel sterkte voor de toekomst, die zeker rooskleurig wordt.
  Groetjes
  Yvonne

  Reactie 26 november 2019
 2. nelleke

  Uiteindelijk in je kracht gekomen, en daar ben je nu!
  Alle goeds voor de komende tijd lieve Annemieke en een lieve groet.
  /nelleke

  Reactie 26 november 2019
 3. Ria

  Beste Annemieke, wat een verhaal, en wat een pech!
  Maar ik vind dat je ondanks alles je erg positief in het leven staat.Zelf maak ik samen met mijn man en met mijzelf ook veel mee.Dit jaar is voor ons ook niet zo gezellig…mijn man heeft dit jaar 3 keer in de ambulance gelegen. En ik zelf tob al 7 jaar met het Chronisch vermoeidheids syndroom.Jaren geleden kreeg ik een mooie tekst : Dan breekt je licht door als de dageraad je zult spoedig herstellen je gerechtigheid gaat voor je uit, de majesteit van de Heer vormt je achterhoede Jesaja 58:8.
  Daarna dit jaar kreeg ik weer een tekst uit Jesaja 58:11, de Heere zal je voortdurend leiden Hij zal je verkwikken in dorre streken, Hij maakt je botten sterk en krachtig. Je zult zijn als een goed bevloeide tuin als een bron waarvan het water nooit opdroogt.Dit is telkens zo bijzonder, zoals God tot mij spreekt! Ik hoop dat dit jou ook bemoedigd.Veel sterkte en succes met alles wat je doet.

  Reactie 26 november 2019
 4. Ruth Balm

  Lieve Annemiek, de werkelijkheid, eerlijk en dapper. Ik wens je een heel mooi 2020!

  Reactie 26 november 2019
 5. Dorie

  Mooi, eerlijk verhaal Annemieke!
  Dit is de kracht van kwetsbaarheid! Je bent een prachtige vrouw. Geniet van wie je bent en je zult nog veel mooie dingen zien en geven aan anderen.
  Blijf dicht bij Hem.

  Reactie 26 november 2019

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.