• homepage
  • Recept befaamde kikkererwtenbonbons
Recept befaamde kikkererwtenbonbons

Recept befaamde kikkererwtenbonbons

Bij elke cateringklus krijg ik de vraag naar het lekkere recept, dus bij deze:

Voor de basis

  • 10 el kokosrasp
  • 100 gram havermout
  • 10 el voorgekookte (goedgewassen) kikkererwten, bonen of linzen
  • 12 ontpitte medjool dadels
  • rasp van 2 citroenen
  • 4 el ahornsiroop

Voor de dip

  • 100 gram pure chocola (ongeveer 80%) au- bain-marie gesmolten
  • kokosrasp
  • natuurlijke kleurstof: matchapoeder, greenspoeder of blue majik (algenpoeder)
    * Voor een veganvariant neem rijstmelkchocola

Hoe maak je ze?
Meng in je keukenmachine alle ingrediënten uit het eerste rijtje tot een smeuïg geheel. Maak van het deeg 15 balletjes en druk die een beetje plat, of stop ze in kleine malletjes.
Zet het in de vriezer en smelt de chocola. Meng de kokosrasp met een natuurlijke kleurstof naar keuze. Als de bonbons goed koud zijn dip je de bovenkant in de chocola. Of je gebruikt een sate-prikker om ze helemaal onder te dompelen. Leg ze op bakpapier, strooi er direct wat gekleurde kokos overheen. Je kunt ze 4 weken in de vriezer bewaren.

Enjoy!

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *