Vegan-Ibiza-avonturen!

Vegan-Ibiza-avonturen!

De maanden vlogen voorbij en de vliegdag naderde snel; er moest nog een hoop in de voorbereiding. Ik dacht, ik schud een week vegan-koken wel uit mijn mouw na al die jaren kokkerellen en catering, maar dat kwam toch wat krapper dan gedacht; maar goed, een uitdaging ga ik niet uit de weg!

In de laatste week toverde ik alles op tafel wat ik kon; van gekleurde eierloze pannenkoeken, tot aan gemarineerde tempehsalades en roze quinoa. Van mango-koekjes tot aan kikkererwtenbrownies en van zoete-aardappeltorentjes tot bloemkoolvla.
Een aantal recepten waren niet te eten, dus daar ging een dikke streep door, tot ik de allerlekkerste dagmenu’s overhield om een week lang te gaan maken in de keuken van een prachtige villa, bovenaan een berg in het noorden van Ibiza, met uitzicht op zee. Nog 2 workshops in elkaar gezet en het vliegtuig in, weer een nieuw kookavontuur tegemoet!

8 uur in de ochtend kwam ik aan, na al dat geren en gevlieg die week kon ik nog niet echt mijn rust vinden, rond een uur of 4 ‘s middags gunde ik mezelf eindelijk het zonnetje en een ligbed aan het zwembad. De omgeving was verkent, de spullen uitgepakt en de keuken ingericht. Klaar voor de start!

De volgende dag kwam de mengelmoes van deelnemers aan, altijd leuk om te zien hoe zo’n groep zich ontwikkelt door zo’n week heen; een week vol lekker eten, oktoberzon, sporten, massages, strand, kookworkshops en leuke uitjes naar hippiemarkten, Es Vedra, Ibiza-stad, de biowinkeltjes en nog zoveel meer!
Met 2 fantastische stagiaires erbij in de keuken was het een feest om iedere dag weer al het lekkers op tafel te toveren.

Elk gerecht viel in de smaak en ik had het voordeel dat de tuin nog mooi in bloei stond en alle fleurige bloemetjes de bordenopmaak helemaal afmaakten! Ik kan vol overtuiging zeggen dat dit een week lang een droombaan was voor mij, van de seconde dat ik tot rust kwam van binnen tot de laatste kruimel!

Zelf eet ik bijna 98% glutenvrij, suikervrij, e-nummervrij, troeprvij, het was een uitdaging daar ook nog vegan aan toe te voegen om alles zo compleet mogelijk te maken. Zelf merkte ik dat ik aankwam en wat dingen echt begon te missen. Ik vind de filosofie mooi achter vegan leven, maar voor mij zal dat (nu nog) niet 100% werken. Ik probeer wel zo goed mogelijk met het milieu en duurzaamheid om te gaan en recycle veel, maar ik stap voor de komende tijd weer over op mijn vertrouwde eetpatroon; wel openstaand voor nieuwe uitdagingen en ervaringen!

 

 

 

 

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.