Bloemkoolkerrie Mac & Cheese

Bloemkoolkerrie Mac & Cheese

Bij de Appie vond ik in het gangpad met de healthy producten macaroni van quinoa. Zelf hou ik niet zo van pasta met rode saus en groenten, dus ik heb vanmiddag geprobeerd om de ongezonde versie van Mac & Cheese om te toveren tot een gezonde variant. Smullen!

Wat heb je nodig voor 9 stuks?

  • 100 gram quinoamacaroni (AH)
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 100 ml amandelmelk
  • 120 g geraspte geitenkaas (dus niet geheel lactosevrij)
  • 1 groot ei
  • 2 tl kerriepoeder
  • snufje zeezout

Hoe ga je aan de slag?

  1. Warm de oven voor op 180 graden
  2. Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking, laat ze daarna heel goed uitlekken in een zeef of dep ze even goed droog met een schone theedoek
  3. Stoom de bloemkoolroosjes in 5 minuten gaar (gebruik water uit je waterkoker)
    Blend de roosjes met de melk, zout en kerriepoeder tot puree
  4. Meng daarna alle ingrediënten samen in een kom met een vork en schep ze in muffinvormpjes
  5. Bak ze 20-25 min en laat ze 10 min. afkoelen et wat extra geraspte geitenkaas bovenop

img_20160922_163255

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *