• homepage
 • De 18 allermooiste tips voor jouw immuunsysteem
De 18 allermooiste tips voor jouw immuunsysteem

De 18 allermooiste tips voor jouw immuunsysteem

Je immuunsysteem is een van de belangrijkste dingen die je hebt in je lichaam, belangrijk dus om daar enorm goed voor te zorgen iedere dag.

Ziekte en kwalen zijn namelijk signalen van je lichaam die aangeven dat je wat moet gaan veranderen (er zijn chronische tekorten of er is overbelasting of allebei), dat je er beter voor moet zorgen, dat je hem sterker moet maken. (ik bagatelliseer hier niet alle ziekte en kwalen mee). Maar er is veel, heel veel, dat je zelf WEL kunt doen.
Je lijf zit geniaal in elkaar, dat, als je er goed voor zorgt, jouw wonderbaarlijk gemaakte, intelligente systeem aan de slag kan gaan om alle miljoenen virussen en bacteriën die je dagelijks tegenkomt af te weren en er weerstand voor op te bouwen.

Hier mijn 18 tips voor een stevig fundament van je immuunsysteem:

 1. Deel zoveel mogelijk liefde uit, die Bron is onuitputtelijk en er is ALTIJD genoeg!
 2. Heb oog voor elkaar en luister met alle aandacht naar een ander, heb verbinding. Helemaal als je een relatie hebt; investeer en plan creatieve dates; quality-time!
 3. Sta iedere ochtend 15 min. eerder op om in alle rust te voelen wat je nodig hebt en je intentie voor de dag te zetten, lees, bid, mediteer. Neem jezelf serieus, kijk naar binnen, doe wat je weet dat je in je hart moet doen. Plant iedere dag iets moois! Er is iedere dag een sterke reden om op te staan.
 4. Leef NU en zet al je zintuigen bewust steeds aan op wat er NU is, doe wat je doet met aandacht.
 5. Ruim opgekropte emoties en gedachten die je niet wilt denken op (ze zijn toxisch & je bent niet je gedachten), overschrijf ze met wat nu waar is en stop met jezelf sabboteren; “je bent geliefd, je bent goed genoeg, er is altijd genoeg”.
 6. Sport iedere dag 30 minuten en doe daarin iets waar je van geniet! Maak een favoriete happy muzieklijst en dans in je woonkamer, doe een HITT-training, wandel in het bos, zoek een leuke online training.
 7. Douche daarna 1 minuut koud af (focus op je ademhaling; 10 keer volledig langzaam in en langzaam uit, breng die zuurstof in je systeem)
 8. Gebruik natuurlijke huidverzorging die je hormonen niet verstoren (heelnatuurlijk.nl)
 9. Knuffel je dierbaren, zo maak je happystofjes aan
 10. Drink schoon water (persoonlijke tip: Aqualine filter)
 11. Zodra de zon tevoorschijn komt, ga naar buiten, geniet van de kleine, eenvoudige dingen die je misschien eerder niet meer zag
 12. Zorg ervoor dat je iedere maand ALLE beschikbare groente & fruit voorbij laat komen op je bord en eet met aandacht al die energie op!**
 13. Zorg voor een goede darmflora (hier zit je grootste deel van je immuunsysteem)
 14. Neem basissuppletie met een hoge biologische beschikbaarheid***
 • Multivitamine (doelgroepspecifiek)
 • Vitamine D3/K2
 • Vitamine C
 • Omega 3
 • Magnesium
 1. Leg je telefoon weg en stop met nutteloze, jaloersmakende, ‘nooit-goed-genoeg’ social media en doe goede kennis op door een leerzaam boek of waardevolle documentaire of open de spelletjeskast; maak plezier!****
 2. Neem iedere avond 5 minuten (of langer) de tijd om je dankbaarheid op te schrijven of uit te spreken voor je gaat slapen
 3. Ga op tijd naar bed, zodat je lichaam kan herstellen tijdens je nachtrust
 4. Hou van jezelf

Handig is om hiervoor een weekplanner te gebruiken waarop je specifieke momenten voor jezelf kunt invullen, je maaltijden, je sportmomenten, je supplementen kunt afvinken, time-outs kunt inplannen. Dit zorgt voor overzicht en inzicht.

*wil je een lege weekplanner ontvangen, laat het me weten, ik stuur hem naar je op.

**voor de voedingslijst kun je me mailen, dan komt die naar je toe!

***voor gratis supplementenmerkenadvies mag je me mailen

****boekentips kun je vinden in mijn andere blog

Als we kijken naar de 6 dingen die een mens nodig heeft:

 • zekerheid
 • variatie
 • uniek zijn en betekenis hebben
 • connectie en relaties
 • groei
 • bijdragen

Dan staan ze bijna allemaal op losse schroeven door hoe de maatschappij is veranderd afgelopen jaar. Stap in je vrijheid en kijk in welke dingen je weer stappen kunt gaan zetten om komend jaar de verandering te gaan maken die de mensen om je heen nodig hebben!

Je hebt zoveel unieks en bijzonders te geven, laat dat nooit stoppen.

Ik wens je een bijzonder nieuw jaar toe met veel wijsheid en kracht om jouw keuzes te kunnen maken. Leef voluit, leef vol Liefde & plant vandaag wat moois!

Als ik je in het nieuwe jaar kan helpen met je immuunsysteem, laat het me weten, dan plannen we een afspraak een gaan we stap voor stap samen bouwen.

dekeukenvanannemieke@gmail.com

 Quote: “Je kunt iedere dag kiezen tussen angst of liefde, de keuze is aan jou”

Heel veel liefde & gezondheid toegewenst,

Annemieke

1 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
 1. Brenda

  Hallo Annemieke,

  Wat een mooie lijst heb je in elkaar gezet, ik ga ermee aan de gang. Dank je voor deze inspiratie.
  Een mooie en liefdevolle dag

  Reactie 12 januari 2021

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.