• homepage
 • Hoe werkt een Levend Bloed Analyse? (LBA)
Hoe werkt een Levend Bloed Analyse? (LBA)

Hoe werkt een Levend Bloed Analyse? (LBA)

Op mijn bureau staat mijn nieuwste aanwinst; een mooie microscoop om bloed te onderzoeken. Ik ben ontzettend enthousiast over hoe geniaal je lichaam in elkaar zit en wat de kwaliteit van je bloed allemaal te vertellen heeft hierover!

Hormoonconsult
De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel hormoonconsulten gegeven. In 1,5 uur tijd scannen we door je organen en immuunsysteem heen en zien we waar er disbalansen tevoorschijn komen die door de jaren heen zijn ontstaan door situaties van stress, eten dat niet goed bij je lichaam past, werkomstandigheden, slaaptekort etc. Met behulp van gezonde voeding, lifestyle-advies en ondersteunende supplementen kunnen we in een korte tijd al mooie verbeteringen zien!

Voor extra bloedonderzoek en analyses stuurde ik iedereen altijd door, maar het begon toch te kriebelen om dit zelf meteen bij het consult te gaan pakken, zodat het bloed zou bevestigen waar we op papier en door het gesprek al op uit waren gekomen.

Daarom heb ik de opleiding LBA (diagnostische onderzoeksmethode) gevolgd bij Ortho Health Foundation. Op de 1ste lesdag schafte ik meteen een microscoop aan en heb veel studie gemaakt van hematologie; de leer van het bloed.

Klassieke analyse vs. Levend Bloed Analyse

Bij de huisarts kun je een klassieke bloedanalyse laten doen, je krijgt dan een nette rij waardes op papier, vaak wordt er dan gekeken naar de gemiddelde waardes. Liever nog kijk ikzelf naar optimale gezonde waardes en ook wat de echte oorzaak is waar een probleem of klacht mee is ontstaan, zodat die bij de kern aangepakt kan worden.

Hoe werkt een LBA?
Na een miniprikje in je vinger bewegen je bloedcellen nog 20 minuten buiten je lichaam.
Die “levende bloed”-druppels leggen we op een preparaat onder de microscoop.

Daar is aan de hand van de vorm en activiteit van je bloedcellen, door een 400x of 1000x vergroting een hoop uit af te lezen;

 • o.a. stress/bijnierbelasting
 • de viscositeit/doorstroming van je bloed
 • darmproblemen
 • bepaalde vitaminen en mineralentekorten
 • de elasticiteit van je rode bloedcellen
 • of er genoeg witte bloedcellen aanwezig zijn voor je immuunsysteem
 • of je cellen dezelfde grootte hebben
 • of je lever overbelast is
 • of er sprake is van verzuring en toxiciteit
 • of je vetzuren in balans zijn
 • of er sprake is van schimmels, gisten en/of parasieten
 • hoe goed je eiwit en vetvertering loopt
 • of er ontstekingen en/of infecties aanwezig zijn
 • vrije radicaalbelasting
  etc.

een hele mooie aanvulling dus op de hormoonanalyse, om nog beter achter de oorzaak van je klachten te komen, zodat die ook bij de kern aangepakt kunnen worden en dus kiest voor een lange-termijn-oplossing!
Als het nodig is kan er alsnog een aanvullende bloedtest gedaan worden via de huisarts om exacte waardes op te vragen, zodat er een perfect advies op toegepast kan worden en de vooruitgang precies te meten is. Daarom gebruik ik ook alleen termen die in de reguliere gezondheidszorg ook voorkomen, zodat er een heldere uitslag uit kan komen waarbij beide partijen op een lijn zullen zitten.

Afbeelding 27 Wie ben ik Afbeelding 28 Wie ben ik

 

 

 

 

 

Extra motivatie
Het beeld van jouw bloed, je kunt meteen meekijken op de monitor, is een extra motivatie. Toen ik 5 jaar geleden mijn eerste LBA liet doen en het verschil na 8 weken zag was ik zo verbaasd over wat het aanpassen van je voeding a.d.h.v. de uitslag voor je lichaam kan betekenen!

Kom langs!

Heb je interesse om samen met mij je gezondheid in kaart te brengen met de Hormoon- & gezondheidscheck met daarbij een aanvullende bloedanalyse? Laat het me weten, dan zorgen we voor een plan op maat en zal ik je alles uitleggen over hoe jij de komende tijd, op een ontspannen manier, kunt gaan werken aan meer gezondheid teruggeven aan jouw mooie, geniale lijf!

Klik hier voor meer informatie

Volg mij ook op

Unknown unknown

 

 

 

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.