Simpele Lemoncurd Taartjes
Suikervrije, glutenvrije citroenroomtaartjes!
Wat heb je nodig voor 2 stuks (4 x 1/2-jes)?
BODEM
– 185 gr amandelmeel
– 30 gr ongezouten roomboter (gesmolten)
– 2 el gemalen erytrithol
– 1 klein ei
– snuf zeezout
Warm de oven voor op 175 graden. Meng bovenstaande in een kom tot een mooi deeg, als het nog teveel plakt, doe er dan nog wat extra meel bij. Verdeel over 2 porties en druk in je (ingevette) taartvormpjes. Doe 10 minuten in de oven, laat volledig afkoelen en haal ze uit de vormpjes.
VULLING
– 70 gr gemalen erytrithol
– 3 el zachte roomboter
– 3 el citroensap
– 2 el citroenrasp (gewassen, bio-citroen)
– 1 groot ei (of 2 kleine)
Meng alles in een steelpan en blijf roeren tot alles indikt. Zorg ervoor dat het ei niet te snel stolt, anders krijg je stukjes (dit kun je later nog oplossen door te blenden). Vul de taartbodems, laat 30 minuten opstijven in de koelkast en maak af met
– frambozen en wat kokosrasp en evt. extra citroenrasp!
Een halve is voldoende pp.
Have fun!
Volg me ook op