Aan tafel bij Ard & Erben

Aan tafel bij Ard & Erben

Wat was 11 juni toch een heerlijke dag! 10 juni trouwens ook, want toen zat ik al helemaal in de voorbereidingen….

Ik was namelijk gevraagd door Yves Kummer van Kumpany om vanuit hem, als dank voor het harde werken van een groep mensen, een supergezond 4 gangen menu te gaan neerzetten. Toen de namen Ard Schenk & Erben Wennemars voorbij kwamen, maakte mij hart wel even een sprongetje, wat had ik daar zin in!

Ik kon dat natuurlijk niet allemaal alleen en daarom vroeg ik Nicole van Alfen van NvA om samen te gaan genieten van deze leuke klus. We stelden een watertandend menu op, verdeelden de taken en gingen aan de slag.

Als ik in mijn keuken sta ben ik helemaal in mijn nopjes en krijg ik een boost energie, het zonnetje scheen en alles liep op rolletjes. In de middag stauwde ik mijn Twingo’tje vol en reed ik via 12 rotondes en een hoop geschuif op de achterbank richting Nicole. Daar kochten we als laatste nog de verse vis, verse bloemetjes, verse kruiden en namen we ons plan nog even door.

In een volbepakte wagen gingen we via landelijke, idyllische slingerweggetjes naar het westen, waar we een groot kookeiland en een langgedekte tafel tot onze beschikking hadden. We roerden, sneden, proefden tot alles perfect was en toen kwamen de gasten.
Ze werden verwelkomd met een koud glaasje Kombucha en begonnen vervolgens aan het voorgerecht; een paprikasoepje met speltstokbrood waarbij bietentapenadehummus en echte Italiaanse olijfolie met zeezout werd geserveerd. Op het bord lag nog een klein hapje van quinoa met zalmsnippers en allerlei kruiden.
Het hoofdgerecht kwam in buffetvorm; een lauwwarme zeekraal-venkelsalade, een goedgevulde quinoasaladeSuperfoodfriet met verschillende sausjes en vispakketjes uit de oven. Ondertussen werd er druk gepraat over gezond eten en kregen we allerlei leuke vragen op ons af. Ook kregen de gasten bij alle gerechten uitleg wat er geserveerd werd.
Natuurlijk mocht een verrukkelijk toetje ook niet ontbreken en dat was deze keer warme bruine-bonen-brownies uit de oven met een vanille-amandelsaus en frambozen.

Na een goed aantal uurtjes was iedereen tevreden vol, alles had gesmaakt en volgens mij had niemand een after-dinner-dip!
Missie geslaagd.

Alles weer opgeruimd en onder het genot van een ondergaand zonnetje, veel energie en een voldaan gevoel reden wij weer terug naar het verre oosten……

11-juni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0571b1a7-d35e-48ff-bcc5-1bd28517f7d9wallpaper-e1402777648346

 

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.