• homepage
  • De nieuwste trends op foodgebied!
De nieuwste trends op foodgebied!

De nieuwste trends op foodgebied!

1. Meer groen & verstopt groen
Niet meer het vlees of de vis, maar groenten krijgen de hoofdrol op je bord. Allerlei verschillende bereidingstechnieken zorgen voor een kleurrijk, verrassend plaatje. Er wordt zelfs gesproken over een mogelijk verbod op zoveel vlees eten. Vegan & Vega krijgen steeds meer speelgrond! De bieterballen, wortelwraps, bloedkoolpizza’s, spinazieburgers, kikkererwtenchips en courgettespaghetti kun je tegenwoordig overal vinden. 
Wel krijgt de HOT-DOG mogelijk meer terrein in 2019, met allemaal soorten toppings, ik hou er zelf niet van, maar vind het wel leuk dat iets wat al jaren bestaat een extra spark krijgt en weer nieuwe belangstelling. 

2. No waste
Kokkerellen met restjes, locaties waar je afgedankt eten in boxen kunt ophalen, online maaltijden die niet verkocht worden afhalen, restaurants die koken met alles van kop tot staart en van steel tot kern, en een soepfabriek die kromme wortels en andere groenten gebruiken. Er komen steeds meer mooie initiatieven om het verspillingsprobleem te ondervangen. Zonde ook om zoveel weg te gooien waar je nog van alles mee kunt toch!?

3. UnBox!
Weinig tijd is het meest gehoorde excuus als mensen aan de slag gaan met hun gezondheidsplan. Een mooie oplossing hiervoor zijn de maaltijdboxen die aan huis bezorgd worden. Binnenkort gaat Albert Heijn zelfs verse maaltijden bezorgen, binnen 30 minuten op de stoep en direct klaar voor gebruik. Geen excuses meer om ongezond te blijven snaaien.

4. Go Tropical
Roze ananas, papaya’s, dragonfruit, jackfruit etc. zomaar wat dingen die we al zien liggen tussen het fruit of die eraan komen. Die laatste 2 heb ik al getest, maar vind het zelf niet zo denderend. Een verse, sappige, smaakvolle papaya gaat er bij mij wel goed in. En hoe hebben ze die ananas zo roze gemanipuleerd?

5. Feestelijke drankjes zonder alcohol
Mijn kookboeken staan er vol mee, heerlijke smoothies, juices, smoocies en op mijn cateringopdrachten neem ik graag grote kannen mee vol komkommerslierten, gekleure bessen, lavendeltakjes, kaneelstokjes, eetbare bloemen, verse munt om water op te leuken. Gezonde versierde drankjes zijn net zo gezellig als een glas alcohol. 

6. De plastic soep
Als ik een kookklus heb verbaas ik me altijd over de hoeveelheid plastic die ik aan het eind van de dag overhoud; biologische courgettes met plastic erom, biologische paprika’s met plastic erom, avocado’s met plastic erom, veel te veel! McDonalds en Starbucks hebben een wedstrijd opgezet voor het ontwerp van milieuvriendelijke bekers, Ekoplaza heeft de eerste plasticvrije winkel in Nederland, het is tijd voor meer bio-afbreekbare initiatieven en recycling.

7. Minder koezuivel
Dat er in de massaal geproduceerde koemelkproducten nadelen zitten dat kom ik dagelijks in mijn praktijk tegen, gelukkig zijn daar de kokosslagroom, notenmelken, zadenmelken en smoothiebowls als basis. Mijn favoriet: de barista haveropklopmelk van Oatly; een heerlijk genietmomentje! We gaan dit trouwens ook steeds meer terugzien in de kaasbranche. 

8. Foodhal-uitje
Onlangs is Nederland weer een foodhal rijker in Rotterdam en Den Haag opent er binnenkort ook een; heel veel tentjes en stands bij elkaar die gespecialeerd zijn in 1 soort voedsel in allerlei vormen en variaties verkrijgbaar. Leuk om een middagje op lege maag van alles uit te proberen!

9. Van Hollandse bodem
De gezonde producten uit onze eigen grond komen ook steeds meer in beeld, vers van het land, zo op je bord, wat smaakt er nou lekkerder dan dat. We worden er steeds creatiever mee. Niet meer het geijkte aardappels-groente-vlees, maar eens wat anders!
Nieuwe belevingen in je favoriete restaurants en echt eten met een verhaal waar passie achter zit. 

10. Mijn favoriet: de darm in de hoofdrol
Al jaren kijk ik naar het meest belangrijke van je gezondheid; de darmflora, de plek waar zo’n 70% van jouw immuunsysteem zich bevindt, wereldwijd wordt hier veel onderzoek naar gedaan. Pre- en probiotica zijn hard nodig en daarom komen kefir, tempeh, miso, kimchi, zuurkool, de gefermenteerde voedingsmiddelen etc. meer in zicht. En daarmee hopelijk ook nog meer bewustworden over het goed verzorgen van jouw binnenkant!

Als je hierbij hulp nodig hebt, je hormoonhuishouding in kaart wilt brengen en eens wilt zien via een live bloedtest hoe dat er allemaal aan de binnenkant uitziet; kijk dan eens rustig rond op deze pagina. 

Wie weet tot ziens!

Gezonde groetjes,

Annemieke

Nummer 11?
Zelf denk ik dat er nog een nummer 11 bij gaat komen. Iets waar ik al sinds oktober mee bezig ben: het KETO-DIEET. Suikers uit je voeding en systeem en meer gezonde vetten, eiwitten en groenten gaan eten. Ik voel me er fantastisch bij en hoor en zie er al meer mensen over praten en mee experimenteren. Mijn eerste ervaringen kun je hier lezen, het succesvolle vervolg komt er snel aan!

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.