Inspirerende, mooie mensen!

Inspirerende, mooie mensen!

Het dagelijks leven kun je eigenlijk verdelen in verschillende periodes. Er zijn weken dat je heerlijk in de flow zit, alles lukt en je gaat er vol tegenaan; je hebt energie, het zonnetje schijnt om je heen ook al regent het buiten, de nieuwe ideeën ploppen in je hoofd op en je ontmoet precies de juiste mensen op de juiste plek.

Heerlijk zijn die tijden!

166990_thumb_612x208

 

 

 

 

 

 

Maar dan….daarna komt er altijd even een minder leuke tijd lijkt het wel, alles loopt wat moeizamer, je moet je bed uit, maar hebt gewoon even geen zin in mensen, dingen moeten, administratie, een verjaardag, opdrachten zoeken of naar je werk gaan.

Aan de ene kant is die tijd ook weer mooi, want je ziet dankbaar terug op de fijne tijd ervoor en je weet ook dat er een dag komt dat het weer fijn zal worden.
Soms laat je zo’n mindere periode maar even gebeuren, je leeft een beetje in een waas en doet de noodzakelijkste dingen op de automatische piloot. Maar het liefst lig je de hele dag op de bank onder een fleecedekentje series te kijken met thee en zoetigheid. Zo kan een dag ook voorbij gaan. Helemaal niet erg soms, de wereld vergaat er niet door en je lijf even rust geven mag ook gewoon!

Maar nu je inziet hoe deze periodes zich afwisselen, op en neer en op en neer en je wat patronen hierin gaat herkennen, kun je ook de kunst van het kiezen voor een andere houding gaan oefenen.

Als je wakker wordt gaan je gedachten vaak meteen aan, dat kan positief zijn, maar ook negatief. Vaak laat je die gedachten lopen, ze zijn er. Maar hoe tof zou het zijn als je leert om bij het opstaan positieve keuzes te maken en te besluiten hoe jij zou willen dat je dag eruit gaat zien! Dat je meteen in  je energie staat en zin hebt om aan de slag te gaan.

Ik ken mezelf inmiddels ook aardig goed, als ik te laat ben gaan slapen, ongesteld ben en klusjes in mijn hoofd heb zitten die ik al te lang voor me uit blijf schuiven, dan word ik wakker, pak ik mijn telefoon erbij en ga ik heel Facebook langs om te kijken hoe leuk anderen het hebben, dan check in nog even het nieuws, stuur ik er wat appjes uit en lig ik zo een uur lang extra te luieren onder de dekens.
Ik trek mijn sloffen aan en een vest en slenter naar de keuken waar ik het liefst zou willen dat mijn ontbijt klaar zou staan, maar nee, daar moet ik dan helaas nog even moeite voor doen. Waterkoker aan, thee mee naar de kamer, ik klap mijn laptop open en kijk nog even naar RTL Late Night van de afgelopen dag, bel even met die en die en zo zijn er weer een paar uur voorbij.
Ik wilde ook nog even sporten, maar nee, dat doen we morgen wel weer….en dan de klusjes nog; keuzestress, een beetje lamgeslagen, waar ga ik beginnen?…….en zo sluipt er een dag voorbij.
En iedere keer aan het einde van zo’n soort dag vind ik het zonde! 

Graag deel ik met jou hoe ik geleerd heb hiermee om te gaan:
Als ik ‘s morgens wakker wordt neem ik eerst een heerlijke douche en douche ik koud en fris af. Ik maak een gezond ontbijtje en kruip daarmee achter mijn laptop. Ik heb een lijstje van mensen die mij inspireren en die genoeg leuke filmpjes op internet hebben gezet om er iedere morgen wel eentje van te kunnen bekijken tijdens mijn ontbijt. Ik raak enthousiast, krijg altijd nieuwe ideetjes en ben er klaar voor om wat van mijn dag te maken. Met pen en papier bij de hand zet ik de belangrijkste les in mijn dagboek en maak ik een kort lijstje met de dingen die ik die dag gedaan wil hebben.
Ik begin met het lastigste klusje, als die af is heb ik al een voldaan gevoel over de dag. En zo ga ik naar het volgende punt. Tussendoor neem ik altijd even een pauze, ik wandel een stukje buiten, haal wat boodschappen voor een powersmoothie of ik ga even drie kwartier knallen in de sportschool.
Soms kom ik nog in de verleiding om een sneakpeak te werpen op Facebook, maar ik merk dan meteen dat ik daar dan weer te lang blijf hangen en mezelf ga vergelijken met wat anderen allemaal wel niet doen en dan zakt de moed me soms weer even in de schoenen. Liever zet ik dan even een positief nummer  uit mijn “Shake that Ass Youtubelist” op die ik even goed uit de boxen laat knallen, zodat ik met een nieuwe boost verder kan.

Maar boven alles probeer ik te genieten van mijn eigen weg, mijn eigen manieren en mijn eigen tempo. Ik heb genoeg in mijn hart waar ik andere mensen mee kan helpen, dat hoeft niet allemaal nu, daarvoor hoef ik niet aan mezelf voorbij te gaan en daarbij mag ik alle tijd nemen om de lessen te leren die ik nog te leren heb.

Hoe mooi is het dan dat er mensen zijn die hun geleerde lessen met jou willen delen om het leven te leren leven zoals jij dat graag zou willen. Hier volgt een klein lijstje, wellicht heb jij er ook iets aan.

Maak er een mooie dag van, het is jouw dag, geniet!

inspire

 

 

 

 

 

 

Inspirerende mensen:

Toffe inspirerende quotes kun je hier vinden: Inspiring quotes

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.