• homepage
  • Wat gaan we allemaal eten in 2015?
Wat gaan we allemaal eten in 2015?

Wat gaan we allemaal eten in 2015?

We gaan weer meer tijd nemen voor eten, we worden ons bewuster van de functie van voeding, je lijf echt voeden zodat alles lekker kan functioneren en je bomvol energie zit! We gaan weer met plezier de keuken in om verse maaltijden te bereiden. 

Welkom Wholefoods?! 
Steeds meer mensen zullen zich bewust worden van alle geknutselde vulling die in de supermarkten ligt, wellicht komen er nog wat nieuwe voedselschandalen (geld gaat voor de volksgezondheid) aan het licht. “Ik denk dat je gaat gillen als je weet om hoeveel gevallen het echt gaat” aldus een medewerker van de NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) De pakjes en zakjes zullen minder populair worden en de versproducten zullen massaal de keukens in gaan om gebruikt te worden voor zelfgemaakte burgers, salades, smoothies, soepen etc. Ook zijn we bereid wat meer te gaan betalen voor echte ingrediënten We kiezen voor wat minder, maar wel voor beter.
De vraag gaat langzaamaan meer veranderen, zodat de supermarkten niet anders kunnen dan ook de schappen meer en meer gaan aanpassen, een mooie ontwikkeling! Niet alle grote bedrijven zullen hierin meegaan, maar er wordt zeker hard nagedacht. De kleine bedrijven zullen er met hun passie, originaliteit en ambacht zeker hun best voor gaan doen. Hopelijk gaan onze supermarkten steeds meer lijken op het walhalla Wholefoods uit Amerika. Daar is een ritje naar de supermarkt al echt een beleving, de meeste Wholefoods hebben een restaurant waar je eten kunt bestellen, maar ook je samengestelde versmaaltijd kun je daar nuttigen, eten uit alle landen kun je daar vers uit bakken scheppen of laten maken in verschillende keukens binnen de winkel en soms zijn er kookworkshops of lezingen. Zou Nederland ook zover gaan? Dat zou gezellig zijn!

Wholefoods-300x169

 

 

 

 

 

Supervoeding

Daarnaast zullen nog meer mensen superfoods ontdekken. We ontkomen er al niet meer aan, ze liggen overal. Het is een mooie aanvulling op je gewone voedingspatroon, je voegt net even die extra voedingsstoffen toe die je lijf goed kan gebruiken om sterk te zijn of weer te worden. Let er wel op dat je altijd kiest voor de biologische superfoods om jezelf te verzekeren van goede kwaliteit.

Gluten, suikers, zuivel
We gaan nog meer letten op gluten, zuivel en suikers. Steeds meer mensen gaan voor zichzelf ervaren dat ze daardoor 
beter in hun vel zitten, meer energie beschikbaar is om van alles te ondernemen, een betere spijsvertering, beter slapen enz. Vooral de complexe volwaardige koolhydraten als quinoa, haver, amaranth, gierst en teff zullen meer terrein winnen. Ook vegetarisch eten wint steeds meer terrein, burgers van paddestoelen, quinoa, kikkererwten; pure vleesvervangers zonder toevoegingen.

Bittertje
Een mooie bijkomstigheid van puurder eten is dat onze 
smaakpapillen weer tot leven komen, je proeft meer smaken dan je ooit hebt geproefd en kunt daarom ook meer gaan genieten van eten. In 2015 zullen we daarom de bittere smaken, denk bijvoorbeeld aan de puurste cacao en grapefruits, meer gaan waarderen.

Meer zorgdragen voor onze wereld 
We gaan beter zorgen voor onze planeet, voor het milieu en ook zullen we beter omgaan met voedselverspilling (alleen in de USA al wordt er jaarlijks 40% verspild, dat is 165 biljoen dollar!). 
Restjes verwerken we in een wokgerecht, zelfgemaakte soep of smoothie. Ook de kromme wortels, komkommers & misvormde courgettes zijn komend jaar welkom. De eerste verpakkingsvrije supermarkt start in Utrecht, Bag & Buy, nog zo’n mooie stap in de goede richting.

VPV

 

 

 

 

 


 

Fermenteren & kiemen
Nederland is een van de weinige landen waarin na een antibioticakuur geen 
probiotica wordt aangeraden. Juist omdat er zoveel mensen rondlopen met darmproblemen is dit noodzakelijk. Onze darmflora kunnen we een handje helpen met goede probiotica en gefermenteerde producten (natuurlijke gisting: diepere, rijkere smaken met meer voedingswaarde; een goede bacterieboost!).

Lokale boeren, bezorgkratten & pluk- en moestuinen
We willen graag 
kortere lijntjes van het product naar de keuken, daardoor kunnen we verser eten. Gezonde afhaal, meer initiatieven voor gezonde kratten, 24/7-bezorging, pluk- en moestuinen en de boer op worden nog hipper.

Foodhappenings
Ook de foodfestivals zullen komend jaar weer volop georganiseerd worden. Eten wordt meer en meer een beleving voor jong & oud. Naast de festivals en markten zullen korte hippe online kookvideo’s en foodstagrams nog meer aan populariteit winnen.

De 80-20 regel
De diëten gaan overboord en we starten massaal aan een gezonde levensstijl. De een gooit in een mum van tijd het hele roer om, de ander neemt iedere week 1 nieuwe stap. Maar we gaan samen de goede richting uit. We ontdekken meer en meer dat alles wat ongezond is ook gezond kan worden gemaakt. Van pizza tot pannenkoeken, ijs, toetjes, lasagna’s, koekjes, taarten. 80% vers en gezond & 20% ontspannen ruimte voor een uitspatting maakt dat je dit de rest van je leven goed vol kunt houden, zonder stress en zonder wetjes. Wil je wat gezonde inspiratie voor 2015 kijk dan eens in mijn boek, daar heb ik alles al voor je uitgewerkt om meteen aan de slag te kunnen gaan!

Maak er een mooi & gezond nieuw jaar van, zorg goed voor je lijf!

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.