DE foodtrends voor 2018

DE foodtrends voor 2018

2018 zal in het teken staan van genieten, plezier, recycling, duurzaamheid, luxe & topkwaliteit: dit gaan we ook terugzien op onze borden: EATERTAINMENT! Steeds meer restaurants zullen al onze zintuigen gaan prikkelen; meer geur, decor, texturen, kleuren, bloemen, vormen enz. Ik zie ernaar uit!

Specifieke restaurants
We gaan steeds meer zien dat wij als restaurantbezoeker onderdeel mogen worden van de keuken; minder afstand tot het voedsel. In de keuken wordt gelachen, gepraat, geproefd enz.
Daarnaast komen er steeds meer specialisaties; een restaurant wordt onwijs goed in het gebruiken en serveren van 1 product. Denk bijvoorbeeld aan het Krokettenrestaurant of The Avocadoshow in Amsterdam. Diverse bereidingswijzes zorgen voor een ruime watertandende keuze op de kaart. Je kunt je van tevoren op Instagram al verlekkeren op waar je het meeste zin in hebt!

Less is more
Met een kort boodschappenlijstje (5-or-less) kun je al de heerlijkste gerechten maken, wat je overhoud kun je de volgende dag in je ontbijt of lunch gebruiken. Met een paar natuurlijke basiskruidenmixen kun je lekker experimenteren. Door alle online inspiratie kunnen we inmiddels thuis voor elkaar ook ‘restaurantje spelen’!

Ver(s)natuurlijking van de pakjes en zakjesshopping-2613984_960_720
We willen transparantie; no more secrets. Fabrikanten denken nu dus wel 3x na over wat voor inhoud er in hun pakjes en zakjes gestopt worden en waar het vandaan komt. Supermarkten en slagerijen zullen ook steeds meer versmaaltijden aanbieden. Het wordt ons dus steeds makkelijker gemaakt gezond te eten.

Alles opgebruiken
Van groenten krijgen we komend jaar ook tips over het verwerken van het loof en de steeltjes waar ook voedingsstoffen inzitten. We gooien veel minder weg. Ook van het vlees van dieren gaan we goed gebruik maken; kop tot staart, niets gaat zomaar meer de prullenbak in. We zullen vlees weer wat meer vanuit luxe-oogpunt gaan bekijken. Ook gaan we meer eten volgens de seizoenen.

soup-2897649_960_720Vegan: groen, groener, groenst!
Veganistisch eten zal nog meer mainstream worden, plant-based is het meest duurzame. Je kunt het zelfs doortrekken naar je huidverzorging en de aankleding van je interieur. De 80/20 regel zullen we steeds meer terug gaan vinden op de menukaarten.

Nieuwe technieken: gepoft en gepuft
Door de technologische vooruitgang komen er steeds meer high-tech snufjes beschikbaar in de voedingsmiddelenindustrie die meer bereidingsvormen voor producten beschikbaar maken. Gepoft, gedroogd enz.

Taco in een nieuw jasjetaco-2152097_960_720
Taco’s gaan we op allerlei manieren gebruiken, je kunt ze van allerlei basismelen maken. Oprollen, als pizza, chips, als ontbijt, als bodem voor je toetje, laat je fantasie de vrije loop!

soup-2705755_960_720 Soupen
Een soepbar waar je allerlei soorten versgetrokken bouillon kunt halen.

Wijn De nieuwste wijntrend komt overwaaien uit India.

pink-1001175_960_720Hibiscus, het nieuwe gember
In onze theetjes en smoothies zal gember op de achtergrond raken, het blad van de hibiscusbloem zal zijn plek innemen.

Zeewaar & paddenstoelenseaweed-1489512_960_720
Zeewier en algen gaan het komende jaar in allerlei vormen (zoet & hartig) overal door- en overheen. Ook mushrooms zoals chaga en andere paddenstoelen met geneeskrachtige eigenschappen winnen terrein. Vooral mushroomcoffee is een een aanrader; lekker met opgeklopte barrista havermelk!


Ik ben benieuwd welke trends Nederland zullen halen, ik ga er in ieder geval weer naar op zoek dit jaar!

Volg me ook op:

Unknownunknown

 

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *