
Herfstsoepje!
Buiten zien we steeds meer de herfst verschijnen, daar horen natuurlijk weer heerlijke warme soepen bij.
Gemakkelijk te maken; als je als basis gestoomde of gegrilde groenten gebruikt, een gistvrij bouillonblokje, geperste knoflook en wat verse kruiden, dan kun je dat, samen met je kookvocht of water uit je waterkoker, in je blender tot een heerlijke soep mengen. Breng op smaak met peper en zeezout en geniet!
Hier alvast een lekker, smaakvol voorbeeld;
Vandaag = roodsoepje
Wat heb je nodig voor een halve liter soep?
- 4 zoete puntpaprika’s, in stukjes gesneden
- 2 geperste knoflooktenen
- 1 grote rode ui, fijngesnipperd
- 1 gistvrij bouillonblokje
- 10 (semi-)zongedroogde tomaatjes
Hoe ga je aan de slag?
- Verhit 2 el kokosolie in een koekenpan en bak de paprika, knoflook en ui ca. 8 min.
- Doe ze samen met 400 ml heet water uit de waterkoker, het bouillonblokje en de tomaatjes in een blender en mix tot een romige soep.
Tip: je kunt deze soep ook als basissaus voor pasta gebruiken (gebruik dan 200 ml water).
Voor meer leuks uit De Keuken van Annemieke check je Instagram
Wil je meer van deze soepen en andere “Lekker Makkelijke” recepten?
klik dan op deze link