Romige glutenvrije pasta
Gebaseerd op een recept uit de AH, maar met wat aanpassingen nog een stukje gezonder voor je lijf!
Wat heb je nodig voor 2 volle borden?
– glutenvrije pasta voor 2 porties (+/- 160 gr) (o.a. linzen-, quinoapasta)
– 100 gr zachte geitenkaas of geitenyoghurt
– 2 handjes rucola of sla naar keuze
– 1 grote eetrijpe avocado
– 1 gewassen bio citroen
– 1 teen knoflook
– 1 ui
– 40 gr pijnboompitjes
– evt. geitenkaas geraspt
Hoe ga je aan de slag?
1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
2. Fruit de ui en knoflook in wat kokosolie extra vierge
3. Maak de groene saus:
In een kan: 1/2 avocado in blokjes, zachte geitenkaas/yoghurt, 20 gr pijnboompitten, de knoflook en ui, 1 el citroensap, 1 el citroenrasp, 1 el olijfolie extra vierge, peper en zeezout + 2 el kookvocht: met je staafmixer tot een romige massa mixen
4. Meng de saus lekker door de pasta en maak af met avocadoblokjes, geraspte geitenkaas, pijnboompitten en rucola!
Volg me ook op