• homepage
  • Glutenvrije Wrapfeestjes (echt een aanrader!)
Glutenvrije Wrapfeestjes (echt een aanrader!)

Glutenvrije Wrapfeestjes (echt een aanrader!)

Dit is een gerecht waarvoor je echt even de tijd moet nemen. Nog leuker is om hem samen te maken en daarna ook echt heerlijk te smullen van het resultaat! Juist nu we hopelijk wat meer tijd overhouden om aandacht aan ons eten te schenken is het leuk om de iets uitgebreidere recepten, die ook onwijs lekker en gezond zijn, uit te proberen.

Dit is er 1 waar je zeker geen spijt van zult krijgen!
Het is een aangepast recept uit een kookboek van Jamie Oliver (Food Fight Club – Weergaloze gerechten voor familie & vrienden)

Wat heb je nodig?
– 4 wraps (glutenvrije of zelfgemaakte*) (we hebben er allebei 2 opgesmuld!)
– 400 gr kikkererwten (uitgelekte & gewassen grammen – pot van 560 gr)

Wat heb je nodig om de falafel te maken?
– 4 el kikkererwten
– 15 gr verse muntblaadjes
– 1/2 citroen (zonder schil en pitten)
– 1 groot ei
– 100 gr feta
– 100 gr doperwten (diepvries, ontdooien)
– 2 el boekweit-, rijst-, of havermeel
– kokosolie extra vierge
–> stop munt, citroen, ei, feta, erwtjes, meel en 4 el kikkererwten in je keukenmachine; mix tot beslag. Als het te dun is wat mail toevoegen. Verhit ruim wat kokosolie extra vierge in een koekenpan en bak de falafel om en om hierin. Laat uitlekken op keukenpapier. 

Hummustopping
– 2 el kikkererwten
– 15 gr platte peterselie (blaadjes van de stokjes halen en stokjes fijnhakken)
– 100 gr geroosterde paprika uit pot (in reepjes snijden)
– 1 gesneden sjalotje
–> bak dit in een koekenpan in kokosolie extra vierge (let op spetteren) en zet opzij.

Wat heb je nodig voor de hummus?
– de rest van de kikkererwten
– 1 el 100% pindakaas
– 1 teentje knoflook
– 1/2 citroen: rasp en sap
– 2 el olijfolie extra vierge
–> mix alles in je keukenmachine of met staafmixer tot een gladde, romige hummus. Voeg evt. wat zeezout toe en wat water als het te dik is. 

Toppings
– 1 baby romaine sla
– granaatappelpitjes
– pistachenootjes (gehakt)
– suikervrije zoetzure saus (ah)
– plakjes komkommer
– nog wat extra geknipte muntblaadjes en de peterselieblaadjes
– evt. dikke geiten- of schapenyoghurt

Bouw je borden op: je kunt de wraps opwarmen, de falafel op lage temperatuur in de oven warmhouden en daarna alles op gaan bouwen. Wrap, hummus, hummustopping, falafel en toppings!

* In mijn 3de kookboek “Lekker Makkelijk” staat dit recept om zelf gemakkelijk glutenvrije wraps te maken:

Wat heb je nodig per 2 wraps?
– 100 g havermeel
– 1 ei
– 150 ml water
– snuf zeezout
– roomboter

Hoe maak je ze?
Mix alle ingrediënten in een kom. Bak er in een kleine koekenpan in een beetje roomboter 2 flinterdunne (!) wraps van. Dat lukt het beste als je het beslag snel goed uit laat lopen in de pan.

Volg me ook op

Unknownunknown

 

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.