• homepage
  • De fluffiest (Japanese) pancakes!
De fluffiest (Japanese) pancakes!

De fluffiest (Japanese) pancakes!

De eerste keer dat je deze pannenkoekjes maakt heb je even geduld nodig, daarna zul je er handiger in worden en heb je ze zo klaar!

Benodigdheden

  • 2 Grote diepe pannen
  • 4 Steekringen voor 4 pancakes
  • 4 Kleine bordjes/vlakke schoteltjes
  • 2 Grote deksels
  • Grote spatel
  • Bakpapier (knip hier 4 stroken van die precies in de steekringen passen)

1. Beslag: mix onderstaande goed door elkaar tot een dik mengsel
4 eigelen (grote eieren)
40 ml slagroom
10 ml gesmolten kokosolie
snufje verse vanille
32 gr kokosmeel (fijn zeven)
1/2 el wijnsteenbakpoeder

2. Klop in een vetvrije kom het volgende tot een heel dik mengsel met punten (je moet de kom ondersteboven kunnen houden)
6 eiwitten (grote eieren) –> deze eerst kloppen en dan de rest er beetje voor beetje bij
2 el citroensap
35 gr gemalen erytrithol*

3. Meng de helft hiervan met een klopper door je beslag, als dat heel goed gemengd is dan schep je HEEL VOORZICHTIG en luchtig het 2de deel door het beslag.

4. Zet je pannen op middelhoog vuur.
Vet met een kwastje de bodem van je pannen in met ghee, zet er per pan 2 steekringen in, doe de bakpapierstroken in de steekringen en vul ze met het luchtige mengsel. Als de bodem warm aanvoelt verspreid dan 2 el water om de ringen heen voor een stoomeffect; doe de deksels erop, het vuur de helft lager en laat 4 a 5 minuten stollen.
(inductie: 3 min op stand 5) + 2 min op stand 4 en dan omdraaien)

5. Check daarna de onderkant van 1 van de pancakes, als die lichtbruin is en de bovenkant niet meer al te nat en wiebelig, dan schep je de ringen elk op een klein schoteltje.
Daarna bak je ze 1 voor 1 af. Draai de pan om, doe je schoteltje met ring aan de onderkant in de pan en draai snel om en bak hem verder af. Weer wat water erbij en de deksel erop, zodat ook de binnenkant van de pancakes gaar wordt.
Dit doe je 2 x 2.

6. Laat even nagaren, verwijder de ringen, de bakpapiertjes en stapel je pancakes op.

Lekker met geitenyoghurt/kokosyoghurt, kaneel en vers (rood) fruit!

* Erytrithol bestel ik of op Lowcarbcentre of Body & Fitshop. Malen tot poeder kan gemakkelijk in een droge blender.

Let op: als je het beslag laat staan, dan gaat het schiften en krijg je een minder goed effect, dus voor het beste resultaat het beslag meteen gebruiken voor 4 pancakes of halveren voor 2

 

Volg me ook op

Unknownunknown

 

0 Reacties

Wat mensen hierover zeggen
Nog geen reacties Wees niet verlegen, laat een reactie achter!

Laat een reactie achter

Wat denk je hierover?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *